Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:48, 12 mar 2018

Anda napisał(a)
Moniu, zostajesz przy naszym wspolnym planie, czy wprowadzilas jakies poprawki?

Ewuś na tą chwilę nic nie zmieniałam, chociaż zastanawiałam się czy faktycznie nie dać tam na tej rabacie trzy drzewa jednakowe Luki pisał, że ma inny pomysł, ale na pewno jest zabiegany, więc też ciekawa jestem co też tam wymyślił na razie mamy takie ogólne sprzątanie, pracy mamy dość sporo, ale ziemia jeszcze zmarznięta, no i też lekkie przymrozki mają być pod koniec tygodnia, wiec robimy to co się da
Magleska 17:15, 12 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Madzia ja się tam dzisiaj nie przejmowałam, że niedziela, trudno...dzisiaj ogarniałam 2 pokoje porządkowo na święta, bo się mogę nie wyrobić, zwłaszcza, że przyszły weekend mam wyjazdowy...
A posiałam w końcu pomidory, paprykę, kapustę białą i czerwoną, por jarzmiankę alba, stipę, werbenę, jeżówkę i asparagusa ogrodowego zobaczymy co mi z tego wyjdzie...

a siałaś to wszystko na rozsady w domu ? czy już coś w warzywniku też ?

właśnie wsypałam ziemię do mini szklarenek i stoję nad ziarenkami hihi ....-pomidory narazie tylko wysiałam

ja też pracami w niedzielę się nie stresuje robię wtedy ,gdy mam czas po prostu

edit . o jakich drzewach w bylinówce myślisz?
Monia81 19:54, 12 mar 2018

Magleska napisał(a)

a siałaś to wszystko na rozsady w domu ? czy już coś w warzywniku też ?

właśnie wsypałam ziemię do mini szklarenek i stoję nad ziarenkami hihi ....-pomidory narazie tylko wysiałam

ja też pracami w niedzielę się nie stresuje robię wtedy ,gdy mam czas po prostu

edit . o jakich drzewach w bylinówce myślisz?

Madziu siałam w domu na rozsady, w warzywniku u mnie się nie da, jeszcze za mokro, zmarznięta ziemia... ciekawa jestem co też jeszcze wysiałaś
A o drzewach jeszcze myślę, chociaż są drzewa, które bardzo mi się podobają, no i chciałabym je w swoim ogrodzie np. amonagawy, graby fastigiata, klony, buk dawyck gold zobaczymy co się jeszcze urodzi
Magleska 20:07, 12 mar 2018

dziś tylko pomidory .....mam jeszcze pełno warzyw ,ale to od razu do skrzyń będę siać ....na rozsadę to jeszcze chyba paprykę wysieję ....
drzewa piękne wybrałaś ...
..właśnie czytam o amonagawie ,bo też mi sie podoba
BasiaLT 20:50, 12 mar 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszyscy chyba rzucili się na ogrody bo pogoda cudowna była No i ile postów natychmiast
Wiosna

No fakt od razu gwarniej na forum jak wszyscy wiosnę poczuli
Zana 21:36, 12 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Anula buziam oj latam, latam, może przyjdzie kiedyś czas, że już latać nie będę musiała Żwirowej nie będzie, będzie bylinówka przy tarasie, plany się robiły jak cię nie było, więc zmiany się szykują i to poważne w tym roku

No to postaram się cofnąć i doczytać o planowanych zmianach. Jak Anda doradzała to będzie super bylinówka
Bogdzia 21:42, 13 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zupełnie nowe spojrzenie na ogród przy takim układzie linii
Super wyszło Nie chcę myśleć jaki eM umęczony po transporcie tego kamyczka
Powiem tak , moi rodzice maja smaragdy od wielu lat, wcześniej mieli cyprysy Lowsona też masę czasu i nigdy nic nie było czyszczone , nigdy nic cyprysom czy teraz tujom nie dolegało, one same się czyszczą z tego brązowego igliwia, potem przychodzi większy wiatr i wytrzepuje na ziemię, z ziemi też tych resztek nie zbierają, jest obieg materii w przyrodzie
Nie planuje czyścic moich nigdy

Ja mam brabanty i tez nie czyszcze , jedynie od góry są przycinane.
Monia81 21:54, 13 mar 2018

Bogdzia napisał(a)

Ja mam brabanty i tez nie czyszcze , jedynie od góry są przycinane.

Podejrzewam, że u mnie może kiedyś też przyjść czas, że nie będzie mi się chciało czyścić lub mogę nie mieć już na to siły, ale póki co ta robota w tym sezonie już za mną
Monia81 21:56, 13 mar 2018

Zana napisał(a)

No to postaram się cofnąć i doczytać o planowanych zmianach. Jak Anda doradzała to będzie super bylinówka

Aniau, Ewusia pięknie to wszystko zaplanowała, ja to jestem w planowaniu kiepska, dlatego cieszę się, że są takie wspaniałe osoby na forum, że pomagają
Monia81 21:57, 13 mar 2018

BasiaLT napisał(a)

No fakt od razu gwarniej na forum jak wszyscy wiosnę poczuli

Basiu dokładnie tak jest wiosna się pokazała to i ruch na forum większy pozdrawiam