Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 17:43, 11 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
Świetne wyznaczanie wężem - też tak robię

najprostszy sposób i najlepszy

Anda napisał(a)
Świetne nowe linie rabat, bardzo harmonijnie to wygląda Teraz na tym „brzuszku” przy płocie możesz nawet wymarzoną Amanogawę posadzić

Ewuś bardzo się cieszę a wiesz, że sobie pomyślałam o tej amonagawie na tym brzuszku

zoja napisał(a)
ładna ta linia
u Ciebie chyba cieplej że wąż tak się dał, moje są sztywne

wąż się ładnie uginał, bo temperaturka była super, ale na noc został schowany, a eMuś kołki powbijał, żeby kształt rabaty zachować
Monia81 17:46, 11 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Fajnie te rabaty się ułożyły. Też muszę w przyszłym tygodniu wziąć się za wyznaczanie frontowych rabat. Wiosna przyszła,pora się ruszyć .

Asiu nam też się bardzo podoba ten weekend był rewelacyjny, aż się chciało robić i robota szła śmigusiem

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zupełnie nowe spojrzenie na ogród przy takim układzie linii
Super wyszło Nie chcę myśleć jaki eM umęczony po transporcie tego kamyczka
Powiem tak , moi rodzice maja smaragdy od wielu lat, wcześniej mieli cyprysy Lowsona też masę czasu i nigdy nic nie było czyszczone , nigdy nic cyprysom czy teraz tujom nie dolegało, one same się czyszczą z tego brązowego igliwia, potem przychodzi większy wiatr i wytrzepuje na ziemię, z ziemi też tych resztek nie zbierają, jest obieg materii w przyrodzie
Nie planuje czyścic moich nigdy

Sylwuś prawda, ogród zmienia się i bardzo się cieszymy teraz jak drzewa dojdą, byliny nabierze innego wyglądu ja swoje smaragdy też nie czyściłam, tyle tylko, że faktycznie jak zawiało wiatrem porządnie, to te sucholki były wszędzie... ale już na ten sezon robota z nimi zrobiona
Monia81 17:50, 11 mar 2018

Milka napisał(a)

To się dzieje, wiosne czuć, jak nic

Irenko oj czuć było w nozdrzach wiosenkę) pierwsza kawka na tarasie, ptaszki nam towarzyszyły, aż radośniejszy świat się zrobił

anbu napisał(a)
Zapisuję się do klubu osób nienawidzących czyścić tuje Ta robota niestety jeszcze przede mną Rabaty wyjdą ekstra

Aniu to fakt są prace w ogrodzie, które mniej lubimy, dlatego u mnie poszły na pierszy rzut, żeby już mieć z nimi spokój a ja czytam, że cisy tniesz, ja też się muszę za nie zabrać pozdrawiam
Monia81 17:54, 11 mar 2018

Wendy79 napisał(a)
Też widzę się napracowaliście.Pracy z tujami współczuję. U mnie jej nie doświadczysz ale na pewno co innego się znajdzie.

Fajna pogoda, więc każdy z nas chciał jak najwięcej zrobić tak już jest z tymi pracami ogrodowymi, jedne lubimy bardziej, drugie mniej....

katel napisał(a)
O wow!!! praca u Was wre ja mam nadzieję, że też już w tym tygodniu coś podziałam choć aż tak to chyba nie dam rady poszaleć .

Kasiu troszku podgoniliśmy, udało się w tym roku dużo takich różnych robót nas czeka oby ten tydzień był ładniutki to oprysk miedzianem bym załatwiła już sobie, a Tobie też życzę owocnej pracy w ogrodzie
Monia81 17:56, 11 mar 2018

Zana napisał(a)
Moniś, macham wiosennie po zimowej przerwie. Widzę, że nieustająco z wężem po ogrodzie latasz. Dobra koncepcja się rodzi. A co ze żwirową się stało? Sorry, ale po tak długiej mej nieobecności nie doczytam zaległości.

Anula buziam oj latam, latam, może przyjdzie kiedyś czas, że już latać nie będę musiała Żwirowej nie będzie, będzie bylinówka przy tarasie, plany się robiły jak cię nie było, więc zmiany się szykują i to poważne w tym roku
malgorzata_s... 19:23, 11 mar 2018

Wszyscy chyba rzucili się na ogrody bo pogoda cudowna była No i ile postów natychmiast
Wiosna
Monia81 19:32, 11 mar 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszyscy chyba rzucili się na ogrody bo pogoda cudowna była No i ile postów natychmiast
Wiosna

Gosiu na pewno
Ja dzisiaj siewy jeszcze robiłam bo wczoraj to już nie dałam rady, ledwo dowlokłam się do łóżka...
Magleska 19:54, 11 mar 2018

co siałaś ? ja miałam dziś ,ale czasu mi brakło ,a teraz mi się nie chce

....ogarnęłam dom i auto po zimie wysprzątałam -trochę mi było głupio w niedzielę myjkę wyciągać ,ale i tak umyłam
Monia81 19:58, 11 mar 2018

Magleska napisał(a)
co siałaś ? ja miałam dziś ,ale czasu mi brakło ,a teraz mi się nie chce

....ogarnęłam dom i auto po zimie wysprzątałam -trochę mi było głupio w niedzielę myjkę wyciągać ,ale i tak umyłam

Madzia ja się tam dzisiaj nie przejmowałam, że niedziela, trudno...dzisiaj ogarniałam 2 pokoje porządkowo na święta, bo się mogę nie wyrobić, zwłaszcza, że przyszły weekend mam wyjazdowy...
A posiałam w końcu pomidory, paprykę, kapustę białą i czerwoną, por jarzmiankę alba, stipę, werbenę, jeżówkę i asparagusa ogrodowego zobaczymy co mi z tego wyjdzie...
anabuko1 20:23, 11 mar 2018

To faktycznie miałaś cieplej bo więcej went do pracy.
Jak już z tym wężem ganiaszvu nowymi planami.
Mnie jakoś ta wiosna jeszcze nie nastawila na prace ogrodowe.