Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

anabuko1 08:30, 19 wrz 2018

Monia81 napisał(a)
Pstryczki takie szybkie dzisiejsze
rozchodnikowa i skrzynie rumieńca dostają

cypelkowa, miskanty słabo widoczne, mało im wody lałam to mniejsze som...

Monia, no pięknie
Ja dopiero w tym roku rozchodników więcej dokupiłam i wymieniam nasadzenia przy jednej rabacie.Może na drugi rok będzie widoczniej i ładniej ?
pozdrawiam
Monia81 09:04, 19 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Moniu w L...u. wszystko tam kupowałam.

Elu dziękuję
Monia81 09:09, 19 wrz 2018

inka74 napisał(a)
Rozchodniki masz megaśne i cudne. Tarasowej nie poznałam tak się rozrosła. Ja zaczynam dziękować za moje wysypane korą niewielkie rabaty. Nie wiem jak wy swoje hektary ogarniacie. Po oczyszczeniu z chwastów 150 metrów czystej ziemi zerwanej pod nowy trawnik, co zajęło mi bite 4 godziny, jestem pełna podziwu dla waszej pracy. Nakolanniki jak brukarze aż zakupiłam i dziecko śmieje się, że matka jak robot wygląda pozdrawiam

Iwonko, powiem ci, że nie wyrabiam teraz na zakrętach, bo rzuciło się teraz wszystko, przetwórstwo słoikowe, plewienie, próby przerabiania terenu... a niestety dzień co raz krótszy i po pracy w tygodniu ciężko cosik konkretniejszego porobić... nakolanniki dobra rzecz, ja mam piankę, która sobie podkładam pod kolona...
Rozchodniki dziękują a ja pozdrawiam i buziaki wysyłam
Monia81 09:12, 19 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)

Monia, no pięknie
Ja dopiero w tym roku rozchodników więcej dokupiłam i wymieniam nasadzenia przy jednej rabacie.Może na drugi rok będzie widoczniej i ładniej ?
pozdrawiam

Aniu dziękuję u mnie powtórzenia z rozchodników też będą, bo to bezproblemowa roślinka, dostałam w tym roku też ładnego rozchodnika od Edytki, może uda mi się go rozmnożyć w przyszłym sezonie, żeby stworzył ładną plamę na rabacie a u Ciebie to już jest pięknie, wiesz, że lubię do Ciebie zaglądać, bo bogactwo roślinne u Ciebie ogromne buziaki
anabuko1 09:56, 19 wrz 2018

Monia81 napisał(a)

Aniu dziękuję u mnie powtórzenia z rozchodników też będą, bo to bezproblemowa roślinka, dostałam w tym roku też ładnego rozchodnika od Edytki, może uda mi się go rozmnożyć w przyszłym sezonie, żeby stworzył ładną plamę na rabacie a u Ciebie to już jest pięknie, wiesz, że lubię do Ciebie zaglądać, bo bogactwo roślinne u Ciebie ogromne buziaki

I ja trochę będę próbować uczyć się na drugi rok rozmnażać rozchodniki ze swoich. Aby było ich więcej
Bardzo miło przeczytać Tak pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.
Dziękuję I zapraszam
ElzbietaFranka 10:17, 19 wrz 2018

Ta kostka to kolosy a nie 10x10 ja taką mam twoja większa pewnie.
Gusta piękna u ciebie. Dostała m guare i byłam do białej sceptycznie nastawiona. U mnie przezimowały i kwitnie jest piękna i w przyszłym roku ja rozmnażanie podobno dna się rozsiewają.

Monia81 08:25, 21 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)

I ja trochę będę próbować uczyć się na drugi rok rozmnażać rozchodniki ze swoich. Aby było ich więcej
Bardzo miło przeczytać Tak pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.
Dziękuję I zapraszam

Aniu buziaki to w przyszłym roku się za rochodnikujemy
Monia81 08:27, 21 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Ta kostka to kolosy a nie 10x10 ja taką mam twoja większa pewnie.
Gusta piękna u ciebie. Dostała m guare i byłam do białej sceptycznie nastawiona. U mnie przezimowały i kwitnie jest piękna i w przyszłym roku ja rozmnażanie podobno dna się rozsiewają.

Elu dobrze że piszesz, nie wiem jak ja to pisałam, kostkę rzeczywiście mam w większości w rozmiarze 17 x 17, są też większe...
No ja mam nadzieję, że mi ta gaura przetrzyma zimę i da radę, bo kwitnie nieziemsko i daje taki delikatny akcent na rabacie buziaki
Agania 08:48, 21 wrz 2018

Monia...spaceruję sobie tarasową i rozchodnikową, rabaty pęcznieją w oczach
i te kolory...cudnie

Na piwoniową przylecę wiosną

Ja dopiero posadziłam jeżówki od Ciebie...przygotowywałam im przestrzeń żeby
mogły się rozrastać...a propos masz super ziemię...szczęściara z Ciebie

Buziak
zoja 08:51, 21 wrz 2018

Monia81 napisał(a)

Aniu buziaki to w przyszłym roku się za rochodnikujemy

Dziewczyny ja do Waszego klubu dołączam