Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

AgataP 13:17, 15 paź 2018

Monia81 napisał(a)
pięknie przebarwił się jarząb Autumn Spire Flanrock

a u mnie kiepsko z przebarwieniem i rośnięciem, chyba marne sadzonki kupiłam
Twój jest piękny
Monia81 11:55, 16 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Co do grabów, jak sadziłam u siebie tez jesienia od razy po posadzeniu przycinałam prawie o połowe,ciachnęłam, bo czym niżej tym potem gęściejsze, eM się darł, ale Danusia mówiła, że tak trzeba to tak zrobiłam. Moje teraz trzeci sezon mają u mnie i widziałaś jakie? Wprawdzie mam z bukiem na przemian posadzone, bo zimą mi kilka kret podkopał i te wypadły, a na wymianę Gosia dała mi buki Śmigają teraz, a ja tnę kilka razy w sezonie by gęściutkie były
Jest wątek o grabach. Poczytaj bo i pryskać trzeba

Długo się zastanawiałam czy buk czy grab, wygrał grab czytałam wątek o grabach o ich choróbskach i o pryskaniu, mam nadzieję, że będzie taki jak trzeba za parę lat i będzie spełniał swoje zadanie buziaki Sylwuś
Monia81 11:56, 16 paź 2018

Zana napisał(a)

Ascot Rainbow?

Jarząby cuuudownie Ci się przebarwiły, zachwycam się
Moje Autumn dwa tygodnie temu były całkiem zielone, ciekawe co jutro zastanę

Dzięki Anula za nazwę, przynajmniej wiem co mam
Te jarząby pięknie się przebarwiły, mam dwa i jestem nimi jak na razie zachwycona widziałam u Ciebie, ale na choróbskach się nie znam...
Monia81 11:58, 16 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja też swoje Frans Fontaine będę ciąć ,bo po posadzeniu w tym roku mają 1 metrowe przyrosty
Dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiam,buziaki

Pozdrawiam Wiolu idę do Ciebie zobaczyć jak ci idzie z tymi szmaragdami... a wiosną będziemy ciąć graby buźka
Monia81 12:00, 16 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

To prawda .marcinki bardzo dużo kolory i elegacji wnoszą do naszych ogrodów
Za buziaczki dziękuję i też buziam

Anusia macham i pozdrowienia wysyłam piękną mamy pogodę, mnie jeszcze cebulki czekają do wsadzenia i uporządkowanie rabat, coś mnie wena opuściła, przez pewne zawirowania życiowe... ach, ale może zdążę
Monia81 12:01, 16 paź 2018

marba napisał(a)

Pięknie prezentuje się ten wilczomlecz. To z jednej sadzonki tak bardzo się rozrósł, czy było więcej egzemplarzy? Długo już rosną? U mnie dwie sadzonki, ale na razie to maluchy.
Macham.

Basieńko to jest jedna sadzonka wsadzona, tak się rozrósł w tym roku, w tamtym roku go kupiłam i przez cały sezon przybywał na masie, ale w tym sezonie dopiero mu się fest przytyło buziaki
Monia81 12:05, 16 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Mam cos do powiedzenia gdyz mam ich dozo wyzsze, nizsze i srednie, brabanty i szmaragdy.
Raz tylko otrzepywalam brabanty nie mialam pojecia, ze to zolkniecie jest naturalnym zrzutem igliwia. Przez tydzien czasu trzepalam wyciagalam wszystko co zzolklo bez sensu.
Moje mimo podlewania zolkna widocznie zrzucaja aby w przyszlym roku nawiazac nowe galazki.

Szmaragdy po wierzchu piekne zielone, odsuwajac galazki sa w srodku zolte i niektore duze maja w srodku do polowy opadzine czy ktos to czysci nie.
Ja nie mam zamiaru czyscic tuji opadna igly to wiosna przygrabie.

Sylwia nic sie nie stanie jak nie oczyscic.

Elu dokładnie jedni czyszczą, drudzy nie. Ja czyszczę szmaragdy raz w sezonie, bo na więcej czasu nie mam, chociaż, jakbym nie wyczyściła, to też mam świadomość, że nic się nie stanie... buziaki
Monia81 12:05, 16 paź 2018

AgataP napisał(a)

to ascot rainbow niestety mi nie przeżył tej zimy

Agatko dzięki no ja mam go pierwszy rok, zobaczymy czy będzie coś z niego w przyszłym roku...
Monia81 12:08, 16 paź 2018

AgataP napisał(a)

a u mnie kiepsko z przebarwieniem i rośnięciem, chyba marne sadzonki kupiłam
Twój jest piękny

ta odmiana faktycznie pięknie się przebarwiła u mnie, nie wiem od czego to zależy, może faktycznie od sadzonek... ten co jest bardziej w lekkim cieniu zaczął się przebarwiać później, a drugi ma jednak więcej słońca, więc kolorku dostał dużo szybciej... buziaki
Pszczelarnia 15:57, 16 paź 2018

Ciekawa jestem postanowień warzywnikowych i zmian obszarowych.