Patrycjo oj wysieje ci się napewno... ja te łany mam z dwóch zeszłorocznych sadzonek, a na wiosnę myślałam, że mi jednak takie jej obite wysianie nie grozi, ale jest wszędzie...
pozdrawiam wszystkich, lecę do Was
Mam tak samo jak Wacław 5 rozplenic posadzonych i .... no właśnie - może rozchodniki
Twoja trawiasta Monia bardzo mi się podoba, fajne kolory i wysokości roślin. Sama kombinuję ze swoją, ponieważ teraz najlepsza pora na zakup traw. Patrząc na drzewo przy red baronie - to buk czy grab? - tak sobie myślę, że może i ja swojego graba kolumnowego przesadzę na trawiastą, ale właśnie na początku... Ciekawie wygląda takie rozbicie proporcji. Ten mój grab spędza mi sen z powiek, myślałam że muszę dokupić drugiego aby zachować symetrię, ale może wystarczy jeden, ale na początku... Zrobię jutro zdjęcie, może coś doradzisz. Nie ma nic gorszego niż kombinowanie rabaty z roślinami, które już na niej rosną.
Uwielbiam twoje kompozycje, to nie lukier ale szczera prawda - masz dar Monia do łączenia roślin. Zapisuję od jakiegoś czasu ogrodowe inspiracje i w folderze byliny mam folder Monia - wgapiam się w tegoroczne fotki, absolutnie genialne zestawy. Nawet te typowe ogrodowiskowe połączenia u ciebie nabierają lekkości i niepowtarzalności. Dar wielki kochana
Piękne te twoje widoczki ogrodowe.
Trawy widać bardzo dobrez rosną.Red Baron imponująco rosnie.Ale i liliowce i inne pięknie, po prostu pięknie,
Te niebieskie kłosowe kępy to ?? Perowskia ??
Przeslicznie to wygląda.
Dobrej niedzieli
Moniko podglądam stale, ogród już pięknie wydoroślał.
Rabata z perowskią cudna i te łany jeżówek. Dla mnie niedościgniony wzór kompozycji roślinnych.
Wstawiłam rozchodnik od Ciebie w wątku tematycznym. Pieknie się rozmnożył.
Serdeczne dziękuję.
Miałam krótką przerwę, ale w wolnych chwilach zaglądałam do Was, żeby być na bieżąco... wspaniały urlop w pięknym kraju... nawet ostatnio w Maii było o Holandii
zakupy też były