Aurelia kupowałam u siebie stacjonarnie w szkółce, akurat trafiłam na 3 ostatnie, właśnie |Madzi pisałam, że może dobrze, że nie są fest duże bo się lepiej zaklimatyzują 2 lata temu kupiłam takiej wielkości tulipanowca, a teraz już ma powyżej 2 metrów, pięknie pociągnął do góry, może i te mnie nie rozczarują i też się postarają buziaczki
I bardzo dobrze, że je lubimy nie ma z nimi problemu, nie trzeba wykopywać, kolor przepiękny wiosną dają no i zdobią cudnie rabaty Pozdrawiam ciepło bo za oknem zimno i ponuro...
Wiesz Asiu, że liczę na to bardzo, u ogrodniczki, której kupuję roślinki widziałam takiego 5 letniego, przepiękny okaz mam nadzieję, że u mnie te 3 będą robić dobrą robotę to te zwykłe hakonki macry tak przepięknie bujają, miejscówka im najwyraźniej przypasowała buziaczki
Kami dziękuję
Karola dziękuję z roku na rok rabaty coraz bujniejsze, drzewa coraz maśniejsze, więc ogród pięknie się zmienia no i chyba się zaszafirkuję lubię ten ich mocy kolorek wiosną, bzyczki też go lubią buziaczki
Powiem ci Iwonko, że już mi się podoba, zobaczę jak będzie w kolejnych latach, mam nadzieję, że się dereniowa ładnie rozrośnie a ta hortensja to CandleLight, przez cały sezon cudnie się prezentuje wiesz sama się kiedyś zastanawiałam, po jakiego czorta leżą na tych świerkach, u mnie to jeszcze w sam środek, połamały mi je trochę, i musiałam powycinać te zeschnięte, może się odbudują... u mnie w sumie reguły nie mają, to w tych brązowych trawach leżą, albo w stipie, ostatnio w hostach, także gdzie im wygodnie tam włażą i śpią ... buziaczki
U nas leje jak cholera. Po tym deszczu to mało co zostanie normalnego w zeszłym roku o tej porze to było ładnie.
U ciebie zawsze elegancko.
Piszesz, że masz osobistą hortensje wanilke.
Ponieważ mam ich kilka też bym chętnie rozmozyla przez patyczki.
Widzę, że dosyć pokaźne patyk wsadzilas.
Pokaż go z bliska to w tym roku posadziłas. Ja w tym roku odkłady zrobilam. na wiosnę sprawdzę czy puściły korzenie.
Przypłotowa rabata zachwyca hakonkami. Potwory Candlelight mam niestety w cieniu i moja nie jest taka ładna jak twoja. A ambrowce szybko urosną. 3-4 lata i już będą spore. A kolorek dają piękny jesiennym rabatom. Uwielbiam je.