Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Mirka 17:59, 11 paź 2020

Monia81 napisał(a)

Mireczko dziękuję na rozchodnikowej to nie Id, ale podobnie rozłażąca się turzyca Gold band, jakbyś chciała to wiosną mogę wysłać bo muszę ją odchudzić bo za dużo jej... pozdrawiam

A tu moja przypłotowa, jeszcze trochę potrwa zanim osiągnie odpowiednie wielkości, ale już cieszy...

Rabata fajnie się zapowiada Co to masz tam za hortensję podoba mi się .
Na stadzonkę tej trawki jestem chętna dziękuję.
Poczytam zaraz o niej
Aurelllia 23:34, 11 paź 2020

Monia81 napisał(a)

Madziu kochana dziękuję

A tu ambrowcowa, mam nadzieję że ambrowce nabiorą masy i zacznie je kiedyś widać

Monia a gdzie takie fajne mały sadzonki ambrowca kupiłaś ? jak przez internet to dasz namiar ?
Waclaw 20:29, 12 paź 2020

Monia81 napisał(a)

A wczoraj sadziłam szafirki, które wykopałam z łezki, jak ją przerabiałam... sporo było...

I ja szafirki coraz bardziej lubię.
Rozmnożyły się w tym roku i ponownie posadziłem do skrzynek. Jest ich dwukrotnie więcej
galgAsia 11:34, 13 paź 2020

Monia, ale będzie czad, jak te ambrowce nabiorą masy Już teraz jest cudnie... I hakonki na przypłotowej ogromne Takie lubimy
Dobrego dnia
Kawa 13:06, 13 paź 2020

cudnie
popcorn 13:32, 13 paź 2020

Monia, pięknieje u Ciebie! Tak trzymaj! Tyle szafirków bedzie cudnie wyglądało!

pozdrawiam serdecznie!
Roocika 14:16, 14 paź 2020

Witaj Monia, zamglone fotki sa świetne Uwielbiam mgly, szczególnie o poranku, jak mgła opada to dopiero wiadomo czy dzien będzie sloneczny czy nie
malgorzata_s... 17:29, 14 paź 2020

Moniś na przyplotowej to jakaś hakonka ta zielona? Piękna
Iwonka 18:01, 14 paź 2020

Dereniowa fajna, podobają mi się w szpalerze. U mnie trochę za bardzo z nimi namieszałam i giną pod magnolią.
Na przypłotowej masz obłędne hakone. I ładnie hortki grają z bordowymi liśćmi berberysa i tego krzewu w tle. To Pinky winky? Mam podobne kwiatostany.
Wiesz, że moje koty to samo robią ze świerkami. Najbardziej Rudy uwielbia kłaść się na dolnej gałęzi. Zastanawiam się jak go to w tyłek nie kłuje

Monia81 19:17, 14 paź 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Monia przy tej pogodzie melancholia i nostalgia w ogrodzie, rozmarzyłam się

Sylwuś mgiełki dodają tajemniczości, pięknie jest lubię spoglądać na ogród, gdy dostaje taką kołderkę mgielną buziaczki

Magleska napisał(a)
cudne fotki z mgłą -od razu kolory jakieś bardziej wyrazniejsze

sielski klimat jest

Monia -jakbys chciała hakonki wyrzucać ,to jestem chętna ,oki ? bo widzę ,że rosną Ci jak szalone ,a moje dalej po kilka zdzbeł mają ........

szkoda ,że z ambrowcami nie poczekałaś ,bo teraz jest ich duży wybór i takie po 55 są prawie na 1,60....Twoje też urosną .....
te co ja kupiłam to nowa odmiana -niby do 2 m rosnąca tylko( golden sun -jakoś tak się nazywają ) okaże się

fajne te nowe rabatki -dobrze ,że je widziałam na żywo -nabrały ciała już fajnie ,a na przyszły sezon będą czarować jak pozostałe

Buziaki

Madziulka najbardziej u mnie rosną te zwykłe hakonki macry i aureola, nieźle radzi sobie all gold i beni kaze, ale mam jeszcze dwie odmiany hakonek, które muszę przesadzić bo ledwo ledwo sobie radzią...
Jak będę rozsadzać to będę o Tobie pamiętać a ambrowce wyglądają na takie liliputki, ale mają tak 1,20, może i dobrze, bo od małego się przyzwyczają do warunków u mnie panujących, kiedyś urosną buziaczki