Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Margo2 14:40, 27 lis 2024

Super. Uwielbiam jak coś się dzieje nowego.
Będę śledzić z zapartym tchem Wasze poczynania.
Ale też się cieszę, że nadal będzie przez jakiś czas tutaj mieszkać i że uda mi sie zobaczyć Sielankowy. A potem może ten nowy?
Monia81 20:36, 27 lis 2024

A że mnie trochę nie było, to najpierw po odpowiadam, a później nadrobię z foteczkami

Zana napisał(a)
A to numer Cieszę się, że to trochę odległa przyszłość i jeszcze nacieszymy się Twoim obecnym ogrodem

Anula no taki to numer sobie wykręciliśmy, ale to trochę potrwa, więc obecnym ogrodem mam nadzieję, że się będziemy cieszyć jeszcze dobrych parę latek

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wow! Jakie dobre wieści. Życzę spełnienia marzeń.

Haniu dziękuję

Rojodziejowa napisał(a)
Ha! To będę mieć do Ciebie zdecydowanie bliżej!

Tak, rzut beretem no ale to trochę potrwa

AgaBoso napisał(a)
Ładny kawałeczek do uprawy na emeryturze, forma będzie.

Aga no myślę, że taki akuratny wielkościowo ten kawałek muszę do Ciebie luknąć, bo nie wiem czy byłam

anpi napisał(a)
Monia! Ale plany! Super! Nowe pole do popisu! Kawał działki! Też planujecie niby leśy kawałek?

Ania trochę tak, drzewa mam nadzieję, że będę sadzić już w przyszłym sezonie. Będzie to trochę inny ogród niż ten, który obecnie mam, trochę bylin przemycę oczywiście

Magara napisał(a)
Monia, w szoku jestem, ale oczywiście trzymam kciuki za plany
Ale napisz dlaczego chcecie porzucić dotychczasowe włości, takie przemyślane, zadbane???

Magaraku trochę duże te włości obecnie, stąd pomysł na zmianę za parę latek mniejszy domek no i działka też połowę mniejsza a wiadomo czym człek starszy to tych sił też ubywa..., ale obecnym ogrodem mam nadzieję się jeszcze cieszyć bo do emerytury mam jeszcze 18 lat, no chyba, że coś jeszcze wymyślą z wydłużeniem wieku emerytalnego...

Makao napisał(a)
Łał, ależ cudownie. 20 arów to dwa razy więcej niż ja mam. Widać że na uboczu więc cisza i spokój. To chyba jakieś obrzeża Tarnowa muszą być.
Gratuluję Brawo Wy

Wielkościowo to tak w sam raz myślę tak to obrzeża Tarnowa, cisza spokój, lasy w koło. Co prawda marzyłam o działce już z drzewami, ale niestety tam gdzie chciałam nie było takiej, więc padło na tą, a że to działka po dziadkach to w rodzinie została

LIDKA 20:38, 27 lis 2024

Melduje że wszystkie wsadzone cebulki szafirków żyją bo listki sie podniosły. Troche popaduje to powinny sie przyjąć.
Monika dziękuję raz jeszcze.
Monia81 20:47, 27 lis 2024

MartaCho napisał(a)
Ja też gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za realizację planów!

Marta dziękuję u Ciebie chyba też nie byłam, obiecuję, że nadrobię

olciamanolcia napisał(a)
Ale fajnie plany Gratulacje ❤️

Justyś dziękuję

Agatorek napisał(a)
Trzymam kciuki za nowe miejsce ❤️

Aguś i wzajemnie cmok

sylwia_slomczewska napisał(a)
O ja Cię ale wiadomości

No tak się Sylwuś porobiło

TAR napisał(a)
Monia, to zastrzelilas. Ładny kawałek ziemi. Gratuluje.

Ania no tak jakoś wyszło

Urszulla napisał(a)

Hej, wczoraj oglądałam Twoje/ Wasze działania bo nie wiem nic o powstawaniu obecnego ogrodu. Ślicznie masz od wiosny do jesieni, wypasione sielankowe miejsce A tu taka zmiana planów i nowe wyzwania

Ula, ale fotkę wyszperałaś z początków chyba muszę jakieś porównanie w zimie wrzucić tych rabat, bo zmiana przeogromna nowe wyzwanie powoli będzie realizowane, nigdzie się nam nie spieszy, ale drzewa bym chciała w przyszłym roku już posadzić, żeby rosło, bo wiadomo to wymaga czasu, aby nabrały masy

MartaCho napisał(a)
Moja najlepsza twarz, hahah

Justyś cmok

Kordina napisał(a)

No właśnie szukam i szukam do tyłu wątku, gdzie ta twarz, a tu nowy avatarek z kudłatą twarzą

Ja też się musiałam cofnąć

Alija napisał(a)
Monia, zaskoczyłaś mnie zupełnie, ale cóż, życie... Powodzenia.

Alicja dziękuję Sama trochę się zaskoczyłam, no ale zawsze chciałam wrócić w rodzinne strony, myślałam, że będzie to wcześniej, no ale wyjdzie, że na schyłek swoich lat może się uda

antracyt napisał(a)
A to niespodzianka
Powrót w rodzinie strony, czyli nowe a jakby stare

Dokładnie tak

Monia81 20:51, 27 lis 2024

Margo2 napisał(a)
Super. Uwielbiam jak coś się dzieje nowego.
Będę śledzić z zapartym tchem Wasze poczynania.
Ale też się cieszę, że nadal będzie przez jakiś czas tutaj mieszkać i że uda mi sie zobaczyć Sielankowy. A potem może ten nowy?

Gosia buziak wiesz, że zapraszam, mam nadzieję, że w przyszłym sezonie się uda

LIDKA napisał(a)
Melduje że wszystkie wsadzone cebulki szafirków żyją bo listki sie podniosły. Troche popaduje to powinny sie przyjąć.
Monika dziękuję raz jeszcze.

Lidzia nie ma za co, bardzo mnie cieszy, że mogę się podzielić roślinkami

Zana napisał(a)
Monia, jest tak pięknie jesiennie u Ciebie, że dech zapiera No cuuudnie Niewiarygodne, że to już siedem lat minęło!

Anula, aż nie wiem kiedy to minęło, 7 lat pykło bardzo szybko, aż niewiarygodne

Monia81 20:59, 27 lis 2024

Mało mnie, bo chodzę na fizjoterapię z tym moim kręgosłupem i czasami nie umiem złapać zakrętów, ale zabiegi pomagają, więc jestem zadowolona. Z pomocą mężatego udało się na początku listopada wsadzić tulipany, trochę mi się zmarnowało cebulek bo po wykopaniu położyłam je niezabezpieczone w drewutni i myszki sobie porobiły ucztę, ale coś tam trafiło do ziemi teraz może jak się trafi weekend w miarę ok to chcę hortensjom główki poobcinać i powiązać trawy, żeby nie śmieciły, może się uda
Fotki z początku listopada kolorku już prawie brak...

Monia81 21:00, 27 lis 2024

Strzępek po utracie liściorków

Monia81 21:03, 27 lis 2024

Monia81 21:05, 27 lis 2024

Monia81 21:07, 27 lis 2024

A w piątek 22.11 było tak...