Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:10, 27 lis 2024

Spadło z 20 cm śniegu, do pracy jechałam 3 godziny, od mojej strony śląsk był sparaliżowany, bo oblodzenia były i kierowcy mieli nie lada wyzwanie...

Alija 21:32, 27 lis 2024

Monia81 napisał(a)

Monia, listopad to chyba najbardziej ponury miesiąc, a u Ciebie w ogrodzie i tak jest pięknie.
Ale zimę to już macie taką prawdziwą.
Magara 23:18, 27 lis 2024

Monia81 napisał(a)

Magaraku trochę duże te włości obecnie, stąd pomysł na zmianę za parę latek mniejszy domek no i działka też połowę mniejsza a wiadomo czym człek starszy to tych sił też ubywa..., ale obecnym ogrodem mam nadzieję się jeszcze cieszyć bo do emerytury mam jeszcze 18 lat, no chyba, że coś jeszcze wymyślą z wydłużeniem wieku emerytalnego...

Aaaaa, znaczy to mglista, zapobiegawcza przyszłość Wszystko rozumiem już, kciuki trzymam
Makao 04:47, 28 lis 2024

Jednego dnia kolorowo a na drugi biało
Kolorowa wersja bardzo ładna. Sąsiadów chyba masz daleko bo budynki nie szpecą kadrów i przez to duża przestrzeń się robi. Super efekt.
W bieli też ładnie ale monochromatyczność w przypadku ogrodów to już mniej mi się podoba.
MartaCho 08:47, 28 lis 2024

Monia81 napisał(a)

Marta dziękuję u Ciebie chyba też nie byłam, obiecuję, że nadrobię

Do mnie to i z Tarnowa całkiem dobry dojazd, więc może nie tylko na wątek, ale i na żywo uda się kiedyś spotkać

Edit: Jaka cudowna zima u Ciebie! Przepięknie jest! Wiem, że dojazdy do pracy utrudnione, ale widoki wspaniałe!
Urszulla 16:56, 28 lis 2024

Monia81 napisał(a)

Ula, ale fotkę wyszperałaś z początków chyba muszę jakieś porównanie w zimie wrzucić tych rabat, bo zmiana przeogromna nowe wyzwanie powoli będzie realizowane, nigdzie się nam nie spieszy, ale drzewa bym chciała w przyszłym roku już posadzić, żeby rosło, bo wiadomo to wymaga czasu, aby nabrały masy

Trzeba od drzew zacząć,bo długo rosną
Przy mniejszym areale musisz chyba rozmach ograniczyć
sylwia_slomc... 16:56, 28 lis 2024

Monia81 napisał(a)
Spadło z 20 cm śniegu, do pracy jechałam 3 godziny, od mojej strony śląsk był sparaliżowany, bo oblodzenia były i kierowcy mieli nie lada wyzwanie...

Szok
Margo2 23:53, 27 gru 2024

Widzę, że nie tylko mnie wymiotło na cały miesiąc.
Miałaś piękną zimę w listopadzie.
A jak jest teraz?
anpi 00:07, 29 gru 2024

Niezły atak zimy mieliście, ja jeszcze tej jesieni i zimy takiego śniegu nie widziałam
A na Święta jakiś akcent zimowy był?
April 13:26, 30 gru 2024

Monia81 napisał(a)
No to się pochwalę, bo szykuję coś nowego z mężatym podjęliśmy decyzję, myśląc o przyszłej emeryturze, że chcemy mały fajny parterowy domek w moich rodzinnych stronach kiedyś ten obecny ogród z domem pewnie sprzedamy, ale jeszcze jak zdrowie będzie, to przez jakieś parenaście lat będziemy się nim cieszyć

Jestem z Tarnowa i tam zakupiliśmy 21 arową działeczkę obecnie kończone jest ogrodzenie marzy nam się dom z bali, więc pewnie trochę to potrwa zanim temat ogarniemy, ale cieszy już samo marzenie poniżej foteczka po koszeniu

Wpadłam nadrobić zaległości, chociaż częściowo.... no i aż musiałam się cofać, cofać, bo jakieś zmiany zasygnalizowano.
Uff, kamień z serca, chyba jeszcze uda mi się ogród obecny zobaczyć na żywo
No i gratulacje nowego nabytku. Ziemia, jak czysta karta, którą zaraz zapełnisz marzeniami Choć do emerytury to ci jeszcze baaaardzo daleko Ale jak zaczniesz od drzew to akurat urosną