Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Rojodziejowa 17:27, 12 sty 2025

Monia81 napisał(a)

Asia kusicielko, buziak wielki rozchodnikowa w tym roku powinna pokazać się w nowej ulepszonej mam nadzieję wersji po zmianach zobaczymy dzisiaj siedziałam i zamówienie zrobiłam, no nie oparłam się dalie i nasiona warzywek, teraz czekam, aż to przyjdzie

jest:

będzie

Coś tam wyzamawiała?
Monia81 17:49, 12 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Coś tam wyzamawiała?

Dalie:
- ciemnolistna Fascination
- kaktusowa Purple Gem
- kaktusowa Veritable
- kaktusowa Black Touch
- anemonowa Life Style
- dekoracyjna Purple Taiheujo
- Melissa Anna Marijke
- dekoracyjna Clody Sky
Piownia: The Fawn
Nasionka cynii wytwornych i aksamitki rozpierzchłej Champion,
a z warzywek to do spróbowania nowe pomidory: karłowy Betalux i Bohun, Adonis, Talon, Black Prince, Rio Grande, fasola szparagowa Purple Teepee, paprykę słodką Redhorn, burak liściowy Rhudbard Chard i odmiany sałat liściowych Flamenco, Dubacke i rzymska Lentissima Amontare.
Rojodziejowa 17:56, 12 sty 2025

To będzie na różowo!
Makao 18:27, 12 sty 2025

W Betaluxie się zakochasz. Szybko zaczynają owocować, są mięsiste i smak idealnie pomidorowy a ostatnie owoce zerwałam jak już śnieg spadł.
antracyt 18:32, 12 sty 2025

Widzę, że tu też ruszyły zamówienia I nowe dalie
Ja się broniłam przed zakupami, ale raczej słabo mi poszło.

"jest-będzie" działa
April 13:41, 13 sty 2025

Nie lubię "tego białego" Chociaż u mnie to spadło też w pewnej ilości. Tłumaczę sobie że przecież to niezbędna woda

Fotki biało/kolorowe to świetny pomysł. Aż się uśmiecham to tych kolorowych, tym szerzej im bardziej wnerwia mnie to białe

Ja dziś studiowałam wątek Asi R. i się dzielnie oparłam zakupom, choć łatwo nie było
Patrycja_KG_Lu 19:00, 13 sty 2025

Świetne zdjęcia porównawcze. Ja tam lubię obie wersje. W zimie można wypocząć i nabrać sił, a potem wiosenno-letnie kolory lepiej cieszą. Najgorsza dla mnie szarość bezśniegowej zimy. Ile
Gruszka_na_w... 18:11, 14 sty 2025

Świetny pomysł na to zestawienie tych samych rabat o różnych porach roku. Tak szybko się zapomina, że przed tą szarością było tak kolorowo.
Teraz szykuję się na podziwianie Twoich dalii i piwonii w nowym sezonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 19:38, 14 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)
To będzie na różowo!

Trochę tak ale jak dołożę jeszcze dalie te które mam, to będzie to przełamane
Monia81 19:41, 14 sty 2025

Makao napisał(a)
W Betaluxie się zakochasz. Szybko zaczynają owocować, są mięsiste i smak idealnie pomidorowy a ostatnie owoce zerwałam jak już śnieg spadł.

Chyba Ania nawet u Ciebie o nim czytałamdlatego chcę go spróbować, mam już odmiany, które powtarzam, ale coś nowego zawsze wprowadzam, a coś wyrzucam co mi nie pasi... lubi eksperymentować, a to dobrze bo zawsze coś fajnego nam wpadnie