Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

nicol21 21:05, 02 mar 2026

Eee ładnie ta zima u Ciebie wyglądała.

LIsta pomidorów zacna, tylko część odmian znam. Ciężko nie popłynąć ot tyle mogę powiedzieć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewsyg 21:11, 02 mar 2026

Ja również zachwyciłam się jesienią w Twoim ogrodzie i ilością odmian pomidorów.
anpi 22:35, 02 mar 2026

Ale numer... napisałam i okazuje się, że nie wysłałam... bo nie ma! Coś musiało mnie rozproszyć!
Ale podziwiam Twoją jesień i zimowe widoczki też.
Mi jakoś szkoda jesienią wycinać byliny, szczególnie rozchodniki, tyle co powycinałam do jesiennnych , czy świątecznych dekoracji w donicach Zresztą większość bylin teraz łatwo się wyłamuje z całą łodygą i nie zostają pościnane kikuty. Ale wiadomo... ogólnie teraz więcej pracy jak nie podgonione jesienią
Patrycja_KG_Lu 08:23, 03 mar 2026

Piękna jesień u Ciebie była. Odmian sporo zaplanowałaś na ten rok. Niektóre nawet będziemy miały takie same. Ja wysiałam na razie tylko 2 sztuki takiej wczesnej odmiany, za kilka dni wysieję też 3 sztuki na coś wcześniejszego a resztę pewnie koło 15-20 marca.
Monia81 18:58, 03 mar 2026

Wafel napisał(a)
No wiesz,taką piękną jesień przed nami ukryłaś Zimy już nie komentuję, bo się na nią obraziłam
Śliczne te puszki powojników.

Uwaga skupiona została na remoncie w domu, jakoś wszystko inne zeszło na dalszy plan, ale obiecuję się poprawić i na bieżąco jak tylko będzie co pokazać, to będę wrzucać

to jeszcze pokażę ambrowce, strzępka, amonagawy jak się pięknie przebarwiały

Monia81 19:00, 03 mar 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Monika.
U nas bardzo ładnie słoneczko świeci od kilku dni i jest na plusie ok 10 stopni. Oby już tak zostało, ale w marcu jak w garncu...
Ładne ciemierniki widzę, że liście przycielas. Muszę i ja tak zrobić.
U mnie jeszcze ciemierniki przyklepane od śniegu może się podniosą.
Nic nie sieje dopiero do gruntu będę siała.

Muszę do Ciebie Elu zajrzeć, bo dawno nie byłam. Nasypało Wam w tym roku też tego śniegu, u nas już dzięki pogodzie wszystko stopniało, a ostatni tydzień jest cudny
Monia81 19:05, 03 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia jesienne przepiekne Co za kolory i zestawienia!
Ciemierniki pięknie już u Ciebie ruszyły. Jak muszę jeszcze cierpliwie poczekać. Śnieg nie odpuszcza. Dużo go było i mimo wysokich temperatur wolno topnieje.

Można powiedzieć, że fajnie te nasadzenia wyszły, i kolorku jest masa, coraz ciekawsza ta jesień u mnie teraz jeszcze muszę bza wyrzucić z tarasowej i zastąpić Go może klonikiem palmowym, plamakoloru mi jest jeszcze potrzebna
Mam nadzieję, że u Ciebie śnieg za chwilę zniknie i na spokojnie sobie podziałasz w ogrodzie
Monia81 19:10, 03 mar 2026

mirkaka napisał(a)
Pomidory też już wysiałaś? Ja w swoich notatkach zapisałam sobie żeby z pomidorami się nie śpieszyć i siać pod koniec marca, ciekawe czy wytrzymam
Piękną jesień miałaś, ładne są te ciemno bordowe marcinki, one są niskie czy wysokie ale położone?

Wysiałam, właśnie bardzo lubię ten termin końca lutego, w tamtym roku się pospieszyłam o 2 tygodnie, bo w połowie lutego siałam i jednak to było za wcześnie.
Tak to zawsze mam zapas, że jak coś nie wyjdzie to dosieję jeszcze jakąś odmianę

Mireczko, ja u Ciebie sobie siedzę po cichutku na razie i czytam wątek, lubię tak od początku, a stron masz dużo to jeszcze mi zejdzie, jestem w połowie, ale już muszę powiedzieć, że ogród to masz obłędny, rh, azalie, powojniki no cud, malina, i to wszystko takie zdrowiutkie
Monia81 19:12, 03 mar 2026

magewa napisał(a)
Monia tyle fikuśnych odmian -jak byś miała za dużo sadzonek ,to nie wyrzucaj -chętnie przygarnę po rarytasku -ja w tym sezonie raczej tylko takie sprawdzone wysiewam

jesień miałaś boską

Madzia pewnie, że się podzielę

jesień tak, była ognista
Monia81 19:15, 03 mar 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jesień piękna, szkoda, ze zima szybko przyszła. Sporo siejesz Monia, a pomidorów ile.... przejadacie czy na przetwory?

Sylwuś tak, przerabiam pomidorki lubię sobie np. bazę pod leczo zrobić z własnych pomidorów, papryki i cukini, passaty do spagetii, suszone pomidorki, przecier, no i w sezonie na świeżo też dość sporo schodzi