Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 19:19, 03 mar 2026

nicol21 napisał(a)
Eee ładnie ta zima u Ciebie wyglądała.

LIsta pomidorów zacna, tylko część odmian znam. Ciężko nie popłynąć ot tyle mogę powiedzieć

W tym roku dosypało nieźle
No popłynęłam z tymi pomidorami, umiaru brak a tak niewinnie od paru odmian zaczynałam przygodę z nimi parę lat temu żeby tylko ten rok był dla nich lepszy niż poprzedni.

Monia81 19:24, 03 mar 2026

ewsyg napisał(a)
Ja również zachwyciłam się jesienią w Twoim ogrodzie i ilością odmian pomidorów.

Ewuś dziękuję a mnie zachwyciło u Ciebie to zestawienie róż, masz ich ogrom
Monia81 19:29, 03 mar 2026

anpi napisał(a)
Ale numer... napisałam i okazuje się, że nie wysłałam... bo nie ma! Coś musiało mnie rozproszyć!
Ale podziwiam Twoją jesień i zimowe widoczki też.
Mi jakoś szkoda jesienią wycinać byliny, szczególnie rozchodniki, tyle co powycinałam do jesiennnych , czy świątecznych dekoracji w donicach Zresztą większość bylin teraz łatwo się wyłamuje z całą łodygą i nie zostają pościnane kikuty. Ale wiadomo... ogólnie teraz więcej pracy jak nie podgonione jesienią

Ania mam czasami tak samo, myślę, że coś napisałam, a tu zonk, nic nie ma, no zdarza się ja wycinam bylinki jesienią, bo to jednak ułatwia mi później start na wiosnę, wtedy mogę się skupić na czymś innym co wymaga zrobienia nie sprzątam dokładnie jesienią, więc bylinki wycięte czasami na rabatach są, później tylko zbiorę i na kompostownik lecą, ostatnio miałam sporo przycinek krzewów, drzewek owocowych no i musiałam to też pozrębkować zostało oprysk zrobić, powycinać miskanty i rozplenice, no i za warzywnik się brać
Monia81 19:32, 03 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie była. Odmian sporo zaplanowałaś na ten rok. Niektóre nawet będziemy miały takie same. Ja wysiałam na razie tylko 2 sztuki takiej wczesnej odmiany, za kilka dni wysieję też 3 sztuki na coś wcześniejszego a resztę pewnie koło 15-20 marca.

Patrycja tak kusicie z tymi pomidorkami, że chęć spróbowania innych odmian jest ogromna, leciutko tylko popłynęłam
Ulina 20:03, 03 mar 2026

Monia81 napisał(a)

Ania mam czasami tak samo, myślę, że coś napisałam, a tu zonk, nic nie ma, no zdarza się ja wycinam bylinki jesienią, bo to jednak ułatwia mi później start na wiosnę, wtedy mogę się skupić na czymś innym co wymaga zrobienia nie sprzątam dokładnie jesienią, więc bylinki wycięte czasami na rabatach są, później tylko zbiorę i na kompostownik lecą, ostatnio miałam sporo przycinek krzewów, drzewek owocowych no i musiałam to też pozrębkować zostało oprysk zrobić, powycinać miskanty i rozplenice, no i za warzywnik się brać

Tempo jest mi sprawia frajdę móc na świeżym powietrzu podziałać, miesiące spędzone w murach były okropne.
olciamanolcia 20:51, 03 mar 2026

Monia81 napisał(a)

Uwaga skupiona została na remoncie w domu, jakoś wszystko inne zeszło na dalszy plan, ale obiecuję się poprawić i na bieżąco jak tylko będzie co pokazać, to będę wrzucać

to jeszcze pokażę ambrowce, strzępka, amonagawy jak się pięknie przebarwiały

Ambrowce to jednak cud natury