Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Zana 11:36, 12 lip 2018

Anuś, ponadrabiałam. Meble będą superaśne, zachwyciła mnie ta jarzmianka, śliczna jest, ale to na pewno nie jest Moulin Rouge, za jasna. Warzywnik super! Kłosownicy w żwirku to ja Ci nie zazdroszczę.
Tak jak Asia pisze, luzula jest do cienia, ładnie kwitnie, ale potrzebuje spoooro wilgoci.
Zana 11:38, 12 lip 2018

Kasya napisał(a)
Aniu, u mnie remota okropny jest
Wyrosl, gniazda się zrobiły aż musiałam przyciąć

Kasiu, a Ty piszesz o carex remota czy chodzi Ci o montanę, bo pamiętam jak na nią narzekałaś?
U mnie montany w półcieniu mają się bardzo dobrze.
inka74 11:40, 12 lip 2018

Ale ładnie hortek naprodukowałaś i ogród zaczyna ci już mocno zarastać

Placyk z samym żwirem będzie czy jednak płyty potem chcesz dołożyć?
Zana 11:48, 12 lip 2018

Nie wiem czy doczytałaś u mnie, że ten carex phoenix green (domyślam się, że o tego Ci chodzi) u mnie tegorocznej zimy nie przetrwał. Kilkanaście sadzonek pooooszłooo... U Izy/Ursy też padł.
Piękny to on owszem był, ale ryzyko jednak spore.
AnnaCh 12:12, 12 lip 2018

Anka, a Ty w miejscu między domem a siatką, na odległości 4 metrów masz serby??? Gdzieś mi się wydaje, że czytałam, że masz. Ile od siatki masz je posadzone i ile od siebie?
iwka 12:13, 12 lip 2018

właśnie zastanawiałam się nad tym phoenix green, miałam kupić ale doczytałam że do -16 i się powstrzymałam

montana w cieniu i na słońcu taka sama

remotę mam drugi rok i się zachwycam, niby do cienia ale u mnie na słońcu daje radę Ursa ma piękną

z kosmatką mam złe doświadczenia, wywaliłam właśnie. trzy lata siedziała i wcale nie rosła, a w tym roku wcale nie odbiła

Ania, konkretne plany trawkowe widzę ja nadal nie umiem sprecyzować które chcę i kupuję tych których nie mam, tak w ramach eksperymentu
anna_t 14:44, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Anuś, ponadrabiałam. Meble będą superaśne, zachwyciła mnie ta jarzmianka, śliczna jest, ale to na pewno nie jest Moulin Rouge, za jasna. Warzywnik super! Kłosownicy w żwirku to ja Ci nie zazdroszczę.
Tak jak Asia pisze, luzula jest do cienia, ładnie kwitnie, ale potrzebuje spoooro wilgoci.
dzięki Anulka
sporo wilgoci to u mnie raczej nie uświadczy.. co prawda linię kroplującą na brzozowej ostatnio położyłam ale czy to by było wystarczające niewiem
na meble czekam, Pan malarz ewidentnie leci ze mną w kulki
anna_t 14:45, 12 lip 2018

inka74 napisał(a)
Ale ładnie hortek naprodukowałaś i ogród zaczyna ci już mocno zarastać

Placyk z samym żwirem będzie czy jednak płyty potem chcesz dołożyć?

na razie ze żwirem, zobaczymy w praktyce czy coś potrzebuje zmiany. niedługo dojda ławki i szpula jako stolik
hortki kocham!
anna_t 14:47, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Nie wiem czy doczytałaś u mnie, że ten carex phoenix green (domyślam się, że o tego Ci chodzi) u mnie tegorocznej zimy nie przetrwał. Kilkanaście sadzonek pooooszłooo... U Izy/Ursy też padł.
Piękny to on owszem był, ale ryzyko jednak spore.

pamietam że u Izy o niego pytałam bo bardzo mi się podobał. Ale już podjęłam decyzje tylko o hakone a jak jeszcze phenix nie zimuje to już wogóle odpada nawet na przyszłość
anna_t 14:48, 12 lip 2018

AnnaCh napisał(a)
Anka, a Ty w miejscu między domem a siatką, na odległości 4 metrów masz serby??? Gdzieś mi się wydaje, że czytałam, że masz. Ile od siatki masz je posadzone i ile od siebie?

ja wtedy pytałam o te odległości serbów od siatki bo miałam plan przesadzać ale wyszło inaczej i w sumie teraz jest ok
u mnie na tym pasku 4m tuje kórnik, btw piękne