Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Cichym Dworku

Ogród w Cichym Dworku

ania1110d 21:20, 12 cze 2017

Kamila dlatego u mnie istnieje lista z zakupami roślin a także rysunki z planowanymi rabatami.
gosika67 22:44, 12 cze 2017

ania1110d napisał(a)

Na razie to mam niebieskie a różowa to tak jak i biała muszą poczekać na swoją kolej.
Ach jak ta moja lista zakupów jest długa ale po troszkę i do celu

Aniu ogród cały czas się tworzy i końca nie widać.
Mala_Mi 22:56, 12 cze 2017

Aniu po dzwoneczki zapraszam osobiście Rozrastają się jak głupie.... pielę je co wiosna, by mi ogrodu nie zarosły. Ale tak je lubię, że nie mam sumienia ich się pozbyć Nawet jak rosną gdzie się da A może i coś jeszcze ci wpadnie w oko co mi się rozrasta.. Krzewy mi wyparły rabaty bylinowe i mam tego coraz mniej Nad czym ciągle ubolewam.. nawet jak nie mam czasu na grzebanie w ziemi.. Kocham byliny

Acha, ja białej szałwii nie lubię.. taka mało wyraźna.. mdła... jakoś lubię wyraźne kolory
ania1110d 06:38, 13 cze 2017

Gonia może tak ma być że ogród się tworzy cały czas to jakieś zmiany to nowa rabata itd Jakoś nie wyobrażam sobie żeby niczego w nim nie robić.
ania1110d 06:51, 13 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Aniu po dzwoneczki zapraszam osobiście Rozrastają się jak głupie.... pielę je co wiosna, by mi ogrodu nie zarosły. Ale tak je lubię, że nie mam sumienia ich się pozbyć Nawet jak rosną gdzie się da A może i coś jeszcze ci wpadnie w oko co mi się rozrasta.. Krzewy mi wyparły rabaty bylinowe i mam tego coraz mniej Nad czym ciągle ubolewam.. nawet jak nie mam czasu na grzebanie w ziemi.. Kocham byliny

Acha, ja białej szałwii nie lubię.. taka mało wyraźna.. mdła... jakoś lubię wyraźne kolory

Aniu dziękuje za zaproszenie czasem wybieram się do Rzeszowa więc może kiedyś wpadnę do Ciebie i z ciekawością pooglądam Twój piękny ogród a dzwoneczki z chęcią przyjmę.
Bylin u mnie jeszcze nie jest dużo a też bardzo je lubię tu dopiero poznaję nazwy,wygląd i tylko lista się powiększa ale dobrze tu przynajmniej widzę na forum jak ona rośnie czy kwitnie
A co do szałwii to u mnie róż też wygrywa a biały jest pod znakiem zapytania
SlonecznyOgrod 10:44, 13 cze 2017

ania1110d napisał(a)

Daria te szałwie są śliczne sama dopiero w tym roku dowiedziałam się o nich właśnie tu na forum i mam na razie jedna odmianę a i będzie ich więcej Może i Ty się na nie skusisz

Skuszę się na pewno, bo mi się podobają, ale jeszcze trochę...
Kindzia 11:47, 13 cze 2017

To fajne, że jest ktoś co myśli, że jest taki czas, że w ogrodzie zrobione jest wszystko
ania1110d 12:07, 13 cze 2017

Kasiu ogród to wciągające hobby to jest miejsce gdzie lubię przebywać a tym wszystkim zaraziła mnie mama mojego M za co bardzo Jej dziękuje kiedyś to nie lubiłam i nie interesowałam się nawet roślinkami a teraz jak tylko mi czas na to pozwoli to tylko zmykam do ogrodu.Zawsze coś tam skubnę poprawię itd.ale może i jest taki czas że " w ogrodzie zrobione jest wszystko"
Kindzia 13:18, 13 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Kasiu ogród to wciągające hobby to jest miejsce gdzie lubię przebywać a tym wszystkim zaraziła mnie mama mojego M za co bardzo Jej dziękuje kiedyś to nie lubiłam i nie interesowałam się nawet roślinkami a teraz jak tylko mi czas na to pozwoli to tylko zmykam do ogrodu.Zawsze coś tam skubnę poprawię itd.ale może i jest taki czas że " w ogrodzie zrobione jest wszystko"

U mnie tak nie ma...ostatnio się chwaliłam, że jak skończę róże plewić, to dopiero za dwa tygodnie zacznę robotę od początku...i skończyłam w sobotę do południa, a w niedzielę po południu już zielony rzucik na skarpie zobaczyłam

Jak się wyprowadzałam z domu rodzinnego, to powiedziałam mamie, że nigdy więcej domu i ogrodu. I podrapanych od róż rąk
I jak plewię tę moją skarpę, to nieraz w niebo patrzę i myślę, że mama tam się ze mnie śmieje do rozpuku
BasiaLT 14:05, 13 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Kamila dlatego u mnie istnieje lista z zakupami roślin a także rysunki z planowanymi rabatami.

To jesteś profesjonalnie przygotowana. Ja tak nie potrafię. Niby coś tam mam zaplanowane a i tak potem inaczej wychodzi.