mirela
09:59, 26 lis 2012

Sąsiad ma grube (na 1 cm) kafle służące do obłożenia kominka. Z jednej strony dosyć widoczna struktura (kamienia) z drugiej raczej gładkie. Ja mam jeszcze w garażu sporo płytek granitowych (jedne grube na 1 cm, inne cieńsze - ale jest to granit). Zastanawiam się, czy nie można by tych płytek wykorzystać do zrobienia ścieżek na trawniku ? Myślałam, aby je poukładać stosownie do kroków, wkopać nieco w ziemie aby spokonie można po nich kosiarką przejechać. Tylko zastanawia mnie, czy one się nadadzą ? Czy nie są za miekkie, czy nie popękają i na czym je usadowić ?
Mieliśmy to samo zrobić z plastrów drewnianych, ale nie udało nam się ich na czas zaimpregnować i jak w sobotę je układaliśmy w garażu to okazało się, że są bardzo popękane. Chyba jednak zostawimy je do kominka a ścieżkę musimy wymyślić z czegoś innego
Mieliśmy to samo zrobić z plastrów drewnianych, ale nie udało nam się ich na czas zaimpregnować i jak w sobotę je układaliśmy w garażu to okazało się, że są bardzo popękane. Chyba jednak zostawimy je do kominka a ścieżkę musimy wymyślić z czegoś innego