Dzięki wszystkim za dobre słowa i zainteresowanie moim ogrodem.
Ogrody angielskie oglądam wciąż. Chyba ten typ ogrodów najbardziej mi się podoba. Lubię też ogrody naturalne, które wyglądają, jakby powstały bez ręki człowieka. Trafiłam ostatnio na inspiracje do takich ogrodów, no ale regulamin regulaminem, nie można obcej firmie reklamy robić
I lubię nasze, polskie kwietne łąki. A już zboże pełne maków i chabrów ... Właściwie mogłabym mieszkać na wsi.
Za bukszpanami nigdy nie przepadałam, aż zobaczyłam wątek "bukszpanowy" . Teraz już nie sposób ich nie lubić. Znalazłam w ofercie na allegro bukszpanki po niecałe 3-zł. Akurat goszczę często w stronach producenta więc mam zamian kupić trochę krzaków i urządzić bukszpanowy taras przy wejściu do domu.
A teraz szybka metamorfoza , konieczna, z uwagi na cień pod jodłami i świerkami:
Pod iglakami zasadzone są : barwinek, runianka japońska, trzmielina Fortune'a, funkie , tawułki i paprocie. A przy płocie 6 nowych rododendronów (w tym cieniu podobno maja baaardzo długo kwitnąć - zobaczymy
A poniżej najlepszy zakup ubiegłego roku. Ledwie żywe hortensje kupione po 2,50-zł za sztukę. Pięknie odwdzięczają się za uratowanie od śmietnika