Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 20:19, 09 paź 2018

W tym roku jeszcze ma liście, trochę w plamki, ale ma ... Rok temu była łysa... Ale wiesz, u mnie jest zimny wychów... Musi przywyknąć do spartańskich warunków. Chyba się przystosowuje.
tulucy 20:20, 09 paź 2018

A kwitnie długo ...
tulucy 20:21, 09 paź 2018

Wielkie podziękowania dla Ani Zany za wymuszenie na mnie solennej przysięgi. Już miałam czosnki w koszyku dziś wirtualnie i wyszłam stamtąd z pustymi rękami.... Nie będzie cebul w tym roku
Poppy 20:23, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
A kwitnie długo ...

A owocki ma?
Poppy 20:24, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
Wielkie podziękowania dla Ani Zany za wymuszenie na mnie solennej przysięgi. Już miałam czosnki w koszyku dziś wirtualnie i wyszłam stamtąd z pustymi rękami.... Nie będzie cebul w tym roku

JEsli to powod do dumy i radosci to gratuluje
Tez akurat czosnkow nie kupilam w tym roku, a kusza mnie od lat atropurperum, ktorych akurat nie mam moze za rok
tulucy 20:30, 09 paź 2018

Czosnki chciałam też atropurpureum i główkowate. I jeszcze takie błękitne, bo mało mam. Ale to nic... I tak będę miała drzewka do sadzenia.

Owocki nie wiem, jutro mogę zobaczyć, bo rok temu ją cięłam po kwitnieniu ostro. W tym chyba coś zostawiłam. Nie pamiętam, czy jej przekwktnięte usuwałam.

Owocki u mnie mają widoczne mocno Lykkefund, Veilchenblau i Ballerina.
A ja szukam róży z czarnymi owocami, raz widziałam zdjęcie i nie zapisałam nazwy, głupia ja...
Kasia_CS 20:32, 09 paź 2018

hm.. a te owoce rózane to ptaszki jedzą? Bo na New Dawn specjalnie pozostawiałam, a ptaszki zero zainteresowania..
Anda 20:38, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)

Owocki u mnie mają widoczne mocno Lykkefund, Veilchenblau i Ballerina.
A ja szukam róży z czarnymi owocami, raz widziałam zdjęcie i nie zapisałam nazwy, głupia ja...

Rosa spinosissima.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 20:44, 09 paź 2018

Ewa wiosną zacznę szukać
Brzozowadzie... 23:20, 09 paź 2018

waldek727 napisał(a)

Myślę, że ta sprawiedliwość jest schowana w próchniczej glebie która tętni życiem mikroorganizmów. Nawożonej obornikiem i kompostem. Jak do tej pory jeszcze nikt nie wymyślił nic lepszego.

O, Waldku, ja to wiem, tylko Łucja dostała to w prezencie w parze z narzeczonym, a ja muszę orać mój piasek z obornikiem, kompostem, korą przekompostowaną, mączką, ziemią liściową,dolomitem...wszystko wymieniłam? Ale jak się chciało prawie w lesie mieszkać, to się ma piaski