Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Gruszka_na_w... 21:51, 22 maj 2019

Lucy, Po obejrzeniu zdjęć na ostatnich stronach poczułam się tak jakbym pierwszy raz wizytowała Twój ogród. A przecież bywam w nim od dawna.

Piękny ten duecik kuklika z turzycą. Szkoda tylko, że kompletnie nie potrafię stwierdzić, czy ta trawa uschła, czy żyje. Z tego powodu nie uwzględniam jej w nasadzeniach.
Widok Twojego buszu działa na mnie pokrzepiająco. Nie czuję się już osamotniona.
Co zapodałaś swoim różom, że one takie zaawansowane z kwieciem są?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 22:08, 22 maj 2019

Wszystko powoli, muszę się tego aparata naumieć, a nie mam kiedy, normalnie jak małpką pstrykam.

Kukliki jeszcze dwie odmiany podsadziłam tą trawą - Cosmopolitan i chyba właśnie Bell Bank - ale ten już przekwitł. Nie pamiętam, który dałam na rabatę koło warzywnika, ale raczej Flames of Passion.

Warzywnik tylko taki duży się wydaje, co nam da, to zjemy, rzodkiewkami się dzielę, koktajlowymi też, sałatą, różnie to z tym jest.

Na stelażu już są (a nawet więcej, były pierwsze, przed bramką ) od lewej Souv. du Dr Jamain i powojnik (zapomniałam jaki, nowy sadziłam, bo poprzedni nie przeżył tetrisa, delikates jakiś), po prawej Rosarium U. i powojnik Solina.
Po lewej jest więcej cienia, więc dla doktorka lepiej.

Różom zapodałam wyłącznie miejscówkę pod południową ścianą domu - mają tam ciepło od słońca i od ściany domu, odbite. I zapodałam im wrotycz (bo mrówki miały w nich mrowiska).

AgataP 11:03, 23 maj 2019

Luśka, zachwycam się zdjęciami całego ogrodu. Pięknie, warzywnik wspaniały.
Teraz czekam na różyczki - widziałam już Chipek zakwitł chyba
Brzozowadzie... 12:49, 23 maj 2019

tulucy napisał(a)
Wszystko powoli, muszę się tego aparata naumieć, a nie mam kiedy, normalnie jak małpką pstrykam.

Ja tak robię cały czas moim aparatem. Liczę, że technika powinna obronić się sama W końcu swoje kosztuje, nie?
kwartet 21:47, 23 maj 2019

Jola mi przekablowała że u ciebie już kwitną róże . Mówisz trzeba kupić aparat i zdjęcia będą piekne .Zachwyciły mnie byliny otaczające wszytko,wylewają sie z każdego zakątka,
tulucy 21:49, 23 maj 2019

Zdjęcia piękne, a ogród dalej taki sobie

Dziś znalazłam rozwinięty kwiat Munstead W. schowany cały pod ciężarem wody...
tulucy 22:03, 23 maj 2019

Dzieć na zielonej szkole złapał rotawirusa - wszyscy łapali, nawet nauczyciele ... żeby tylko nam nie sprzedał...
AgataP 22:58, 23 maj 2019

tulucy napisał(a)
Dzieć na zielonej szkole złapał rotawirusa - wszyscy łapali, nawet nauczyciele ... żeby tylko nam nie sprzedał...

wcale bym się nie zdziwiła jak za parę dni napiszesz, że też masz...

Luśka, sprawdza Ci się obsadzanie róż bylinami? kurcze dużo chwastu mi rośnie w ich nóżkach. A w Powsinie widziałam, że grubą warstwą kory je ściółkują... mhmmm
tulucy 23:00, 23 maj 2019

Jeszcze nie wiem, czy mi się sprawdza albo jeszcze byliny za małe - goła ziemia mnie drażni i chwasty oczywiście też, albo róże za małe i byliny je zagłuszają
jolanka 23:04, 23 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ja tak robię cały czas moim aparatem. Liczę, że technika powinna obronić się sama W końcu swoje kosztuje, nie?

Noooo kochana, masz 100% rację Miałam pójść na kurs ale tyle wydać na aparat i jeszcze za kurs dodatkowo płacić?
Ale sie uśmiałam