Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Anda 10:51, 15 paź 2017

Fajne plany Pokaz kompostownik.
Moj M robi mi kompostownik juz od 2 lat

Załapałam sie na piękną pogodę. Wczoraj mieliśmy 23 stopnie. Dziś ogarniam ogródek na zimę Myślałam, ze posadzę tez cebulki, ale niestety nie dojechały na czas.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 15:13, 15 paź 2017

Ha, to muszę zdjęcie jakie temu mojemu cudu zrobić.

Warzywnik połowicznie ale sprzątnięty. Warzywka zebrane, mało ale zawsze coś. Mało siałam.

Teraz miałam przerwę obiadową. Trochę odpocznę i pójdę jeszcze wsadzę ze 2-3 doniczki. Dziś nie mam weny i siły na przesadzanie.

Pogoda nadal przygnębiająca bardzo. Pochmurno i ciągle mam wrażenie, że zaczyna padać.

paniprzyroda 15:19, 15 paź 2017

Popracowałaś.. podobnie jak ja, wczoraj tak się narobiłam, że o 22-giej spałam jak mops. Dziś do obiadu przerwa, ale dopiję kawkę i ruszam
tulucy 15:35, 15 paź 2017

Mariolu, też jeszcze kawka delicja i lecę

Mam wrażenie nieodparte, że szałwie mnie nie lubią. Źle mi rosną. Może one gliny nie lubią? Chyba wypadną z ogrodu. One i przetaczniki niestety.

Irysy też raczej. Po dyskusji u Danusi się ku temu skłoniłam, a dziś utwierdził mnie w tym jeden z irysów z przegniły kłączem. Za ciężka ziemia u mnie.

Aaa, a jak skończę przesadzanie i sadzenie, to czeka mnie walka z mchem. Włazi mi wszędzie na rabaty. Z jednej zdjęłam całą wierzchnią warstwę i dosypałam kompostu. Ale nie wiem, czy to wystarczy.

Nowa Amanogawa połowę niższa od tych które już u mnie rosną. Nie nadaje się do dosadzenia. Muszę jej miejscówkę znaleźć.
Jaki odstęp minimalny powinnam zachować między drzewkami kolumnowymi, żeby stworzyły ścianę? I myślę tu o Amanogawie i jabłonce Van Eseltine. Czy metr będzie za mało?
tulucy 15:40, 15 paź 2017

Kombinuję. A jak posadzę je razem z Nigrą, śliwę dam w środku? Idę mierzyć miejsce, ile tam mam wolnego.
tulucy 23:10, 15 paź 2017

Kasiu Twoja po lewej

Ewa wczoraj jeszcze praktycznie pusty... Zbieram w prawej komorze

A to resztki poprzedniego
tulucy 23:12, 15 paź 2017

Herkules

Bernstein i Geishe
tulucy 23:41, 15 paź 2017

Wywaliłam dziś różę - pierwszy raz chyba... Padła, wiosenne sadzenie, Well being zaprzeczyło stanowi faktycznemu. Bad being ...
Nowej w to miejsce nie wsadzę. Muszę przesunąć byliny i inną wsadzę obok.

Wycięłam po obiedzie trochę suchych badyli... Przekwitnięte jeżówki, jarzmianka, dzwonki. Przesadziłam jednak jedną pseudo Aspirin, czyli zidentyfikowaną Schneekonigin. Posadzone jedna wiśnia piłkowana, jabłonka, berberysy dwa, pumilia i dwie krzewuszki.
Bylin nawet nie ruszyłam, tyle co z kartonu wyjęłam.
iwonadm 06:00, 16 paź 2017

tulucy napisał(a)
GG ależ to była rozrywka

Iwonko no nie... Pech A tak już się nastawiłam wiosną mogą mieć? Czy dopiero za rok?

będę z nimi w kontakcie na wiosnę spytam
asiak 07:23, 16 paź 2017

U Ciebie tyle róż, a mnie jeszcze u Ciebie nie było... no jak to tak?
Witam i pozwól, że pospaceruję i rozejrzę się troszkę
Pozdrawiam