Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 08:53, 11 maj 2021

Tuje wycięte od strony południowej, czyli róże zyskują ja mam widok z okna kuchennego piękna czereśnia u nich rośnie.
Sąsiadka planuje żywopłot mieszany jesienią sadzić.
Ja muszę trochę cieniolubnych stamtąd zabrać. Ale źle nie jest. To z kuchni właśnie.
tulucy 08:55, 11 maj 2021

Wiecie, ja sama ją prosiłam ostatnio, żeby te tuje skróciła, bo za wielkie porosły, przy samym ogrodzeniu pięć metrów to za wysoko.
Myślę, że będzie dobrze.
tulucy 08:58, 11 maj 2021

Tuje dalej po lewej zostały, i tam cienista zostanie. I tak sporo przesadzam, więc to duży problem nie jest.
Jeszcze jedno zdjęcie z kuchni. Póki co te tuje jeszcze leżą, wczoraj tylko wycinka była. Ale będzie dobrze

tulucy 08:59, 11 maj 2021

A jeszcze wczoraj zmieniła mi się lekko koncepcja brukarska. Będę jednak inaczej układać kostki na roboczych ścieżkach. Wydaje mi się, że będzie łatwiej. Mniej pracy.
tulucy 09:02, 11 maj 2021

Jola muszę parę krzaczków przesadzić, żeby tyły ogarnąć i mieć za sobą tamten kawałek. Dokładnie 4 sztuki.
popcorn 09:02, 11 maj 2021

Jak pięknie! Mam całe pięć róż, wszystkie ledwo zipią. Ciężka zima była...

pozdrawiam serdecznie!
tulucy 22:54, 11 maj 2021

Wróciłam do domu po 21. Rano pielenie chwastów przed przekopaniem grządek w warzywniku (działka m, zrobił to po południu), potem szukałam cienia, dlatego poprzesadzałam trochę trawek cieniolubnych i fiołków pod bukszpany. Niech sobie tam zadarniają. Potem już można było układać obrzeże. Wieczorem najpierw m wpadł mi pod kosiarkę, bo już taki był zarośnięty, że wstyd, a potem zrobiłam poprawki przy ścieżce roboczej. Tak już zostanie. Ostatecznie. zdjęcia zrobię jutro rano.

Udało mi się dziś posadzić pierwsze z czekających w doniczkach roślin. Całe 3 sztuki czosnka Hidcote. Podzieliłam jedną żurawkę, mam nadzieję, że jej nie uśmierciłam.

Ogłoszenie parafialne
Mam dużo sadzonek białych fiołków do oddania w dobre ręce. Rosną w każdych warunkach. Ino jest ryzyko, że w przyszłym roku mogą zakwitnąć na fioletowo, jako że u Mrokasi taki cud nastąpił. Ale póki co, kwitną, więc raczej nie ma mowy o pomyłce.
Gosiek33 05:28, 12 maj 2021

tulucy napisał(a)
(...) Wieczorem najpierw m wpadł mi pod kosiarkę, bo już taki był zarośnięty, że wstyd (...) mam nadzieję, że jej nie uśmierciłam.

Ogłoszenie parafialne
Mam dużo sadzonek białych fiołków do oddania w dobre ręce. Rosną w każdych warunkach. Ino jest ryzyko, że w przyszłym roku mogą zakwitnąć na fioletowo, jako że u Mrokasi taki cud nastąpił. Ale póki co, kwitną, więc raczej nie ma mowy o pomyłce.

Jakiś horror u Ciebie

Fiołki mam i niebieskie bardzo w czesne i białe teraz kwitnące i te odmiany mi się nie mieszają

Jak patrzę na zdjęcie to na razie masz chaos budynkowy za ogrodzeniem, poprzednio miałaś jednolicie zielone tło. Do wszystkiego można się przyzwycaić - udaję, że nie widzę sąsiadów za płotem
UrsaMaior 08:58, 12 maj 2021

Wiesz co, bez tuj mi się podoba Od razu dłuższa perspektywa. No ale pierdolnik ciężko znieść, wiem z doświadczenia...
Kasya 09:12, 12 maj 2021

No ale teraz można posadzić np powojniki, zasłonią a duzo miejsca nie zajmą