Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

sarenka 07:00, 14 maj 2021

Zastanawiałam się właśnie ostatnio nad tym przetacznikiem
Jak duży on rośnie?
galgAsia 12:47, 14 maj 2021

Ależ Ty masz kwiatów U mnie tyle nie ma... Jakaś ta wiosna u każdego inna
Prace w warzywniku - zazdraszczam na maxa, u mnie brak czasy, chęci, mocy przerobowych... Pooglądam u Ciebie
galgAsia 12:47, 14 maj 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Już przetaczniki?
Też poczułam maj. Po wczorajszych burzach dzisiejszy poranek powitał mnie mgiełką zapachów i świergotem.
A u mnie w ogóle nie padało...
Gosiek33 16:30, 14 maj 2021

też czuję zapach Twojego bzu

przetacznika i u siebie widziałam - wypuścił pęd, za chwile też kwiatki będę podziwiać
Kasia_CS 18:16, 14 maj 2021

Faktycznie śliczny ten przetacznik - nawet bym miała pomysł na mniejsce dla niego Łucja u Ciebie taka metamorfoza, że oczy przecieram nad ogromem zmian czynionych.
Magleska 19:20, 14 maj 2021

Łucja
bardzo się u Ciebie pozmieniało -tworzysz super ogród -te nowe kształty rabat ,warzywnik ,ścieżki -rzadko się wpisuję ,ale zaglądam i mam w ulubionych

pięknie działasz -jak pokończysz to pokaż przed i po
inka74 19:27, 14 maj 2021

Przetacznika sobie zanotowałam. Magnolka piękne ma te kwiaty. Jak sztuczne. Czekam na moją. Żyje, przesadzenie jej nie ukatrupiło.
Anda 19:57, 14 maj 2021

Śliczne kwiaty pokazujesz. Prace w warzywniku nie tylko podziwiam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 21:11, 14 maj 2021

galgAsia napisał(a)
A u mnie w ogóle nie padało...

Chyba miałaś szczęście. W sąsiednich miejscowościach 20 cm strumyczki zamieniły się w szerokie, głębokie po pas rwące rzeki. Sporo domów zalało.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 00:31, 16 maj 2021

Prace się toczą, kwiaty kwitną, deszcze zapowiadają... Dziś miało być tak sobie, z przerwami na deszcz, a było super, dużo drobiazgów ogarniętych. Do tego super sąsiad dał mi swoje nadwyżkowe pomidory, już posadziłam. Ja w tym roku nie wysiewałam, bo dobrze założyłam, że nie damy rady ze szklarnią jutro wczesnym rankiem lecę siać. Dziś wiało
Wysypaliśmy dziś z m ziemię darniową z dwóch dwuletnich worków. Piękna, wilgotna, tłusta, bez żadnego pędu... Poszła pod pomidorki.

Mam też naszykowane kostki pod kolejne chodniczki. Córka bawiła się w noszenie ciężarów.

I niestety mam też nimułkę na części róż, a przez ten zapowiadany deszcz nie mam jak prysnąć jakimś pachnidłem.