Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

Dzidka 18:19, 25 sty 2013

Witam Was dzisiaj rośliną dnia, a mianowicie różą Harrison's Yellow.

Bożenko, chyba będziemy musiały nastawić nalewkę z miłorzębu.

Aniu asc, trudno się oprzeć widokowi martagonów.

Aniu monteverde , jeśli masz, to wstaw zdjęcie torebek nasiennych. Warte są pokazania.

Elu, pomyśleć, że kiedyś była bardzo popularna na Śląsku.

Bogusiu, witam Cię bardzo sedecznie.
I trudno zaprzeczyć , że śląska frakcja stale wzrasta .
inag1 22:30, 25 sty 2013

Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie pełnym róż,traw i innych pięknych bylin. Niektóre rośliny tak mnie zachwyciły,że je zapisałam a teraz zacznę szukać ,gdzie je można kupić. Jedną z niespodzianek były zdjęcia Rogalina ,do którego mam przysłowiowy rzut beretem.
ZbigniewG 09:02, 26 sty 2013

Dzidka napisał(a)
..Jesteś szczęściarzem ..Swój posadziłam w osłoniętym miejscu, a i tak dwa lata temu przemarzł na amen.

Dzidka mogłem się domyślać że go rozpoznasz
mój jaśminowiec nagokwiatowy przemarza i ożywa i czasami zakwitnie jak lutowo-marcowe anomalie nie zmrożą mu kwiatów
gierczusia 10:12, 26 sty 2013

I cieszymy się , że śląska frakcja się rozrasta .. może my też ukulamy jakieś spotkanie , bo te przemle wrocławianki durś się spotykają .. A my coooo ???
kaisog1 10:34, 26 sty 2013

Dzidko jaka cudowna ta róża! Ona pnąca? Pachnąca?
boguslawa_ma... 15:36, 26 sty 2013

gierczusia napisał(a)
I cieszymy się , że śląska frakcja się rozrasta .. może my też ukulamy jakieś spotkanie , bo te przemle wrocławianki durś się spotykają .. A my coooo ???

Jestem za
gierczusia 16:21, 26 sty 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Jestem za
to trzeba poszukać jakiegoś "Głownodowodzącego " i dawaj ....
Dzidka 16:16, 01 lut 2013

Niech no tylko nastanie wiosna.

Wtedy na pewno ruszymy wszyscy w ogrody.

.
Dzidka 16:25, 01 lut 2013

inag1 napisał(a)
Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie pełnym róż,traw i innych pięknych bylin. Niektóre rośliny tak mnie zachwyciły,że je zapisałam a teraz zacznę szukać ,gdzie je można kupić. Jedną z niespodzianek były zdjęcia Rogalina ,do którego mam przysłowiowy rzut beretem.

Witaj
Skoro masz bliskodo Rogalina, to i do Kórnika.
W Kórniku byłam w okresie kwitnienia lilaków. I szczęśliwie udało mi się zobaczyć kolekcję lilaków.
Jak dla mnie widok niezapomniany.

Dzidka 16:36, 01 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

..Jesteś szczęściarzem ..Swój posadziłam w osłoniętym miejscu, a i tak dwa lata temu przemarzł na amen.

Dzidka mogłem się domyślać że go rozpoznasz
mój jaśminowiec nagokwiatowy przemarza i ożywa i czasami zakwitnie jak lutowo-marcowe anomalie nie zmrożą mu kwiatów

Z moim też tak bywało. Kilka kwiatków i to wszystko. Dlatego nie rozpaczam po jego stracie.

Ale na efekt liczę gdy ta roślina przestanie być 'kaczątkiem' .

I ty też podobnie jak ja czekasz, aż twój świerk Brewera będzie pięknym łabędziem .