Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

monteverde 21:47, 06 paź 2013

Dzidka napisał(a)
Aniu, przegapiłam prognozę i nie pozbierałam.
Aż się serce kraje, że tyle mi pomidorów zmroziło. Zrobiły się takie szklisto - wodniste.
Jutro będę je usuwać.

szkoda ja już swoje co przywiozłam, zjadłam a nie wiem co tam w folii się dzieje, bo nikt o to nie dbał kupowałam już ale to nie to samo inny smak
Dzidka 21:51, 06 paź 2013

Na szczęście przed przymrozkami zerwałam te najbardziej dojrzałe.
Coś tam jeszcze ich mam. I przetwory też zrobione. Ale mimo to szkoda tych zmrożonych.
A kupione pomidory, ogórki czy truskawki nie dorównują tym z działki.
Nie ten aromat, nie ten smak!
monteverde 22:18, 06 paź 2013

Właśnie
GorAna 22:19, 06 paź 2013

Dzidka napisał(a)
Aniu, przegapiłam prognozę i nie pozbierałam.
Aż się serce kraje, że tyle mi pomidorów zmroziło. Zrobiły się takie szklisto - wodniste.
Jutro będę je usuwać.

Przychodzę z rewizytą i melduję, że moje koktajlowe pomidorki też zmarzły...a były takie pyszne, że palce lizać...piękne jesienne rabatki pokazujesz, którym przymrozki niestraszne
Gabriela 22:23, 06 paź 2013

To się doczekałam astrów, poproszę o więcej, bo przecież masz więcej.
Pomidorów szkoda, były takie już "zapalone" i na parapecie by sobie doszły.
Dzidka 22:43, 06 paź 2013

Te na które czekasz jeszcze nie kwitną.
A dwa lata temu już kwitły.

Grzecznie informuję, że berberys już się nie czerwieni.
Dobrze, że mnie zdopingowałaś, bo jakieś paskudy, nieomal połowę owoców objadły..

Magda70 09:00, 07 paź 2013

monteverde napisał(a)
5 lat uprawiałam karczochy w kwadracie je sadziłam, pamiętam, serduszka wyjmowałam i faszerowałam a z bocznych lubiłam wysysać miąższ po ugotowaniu maczałam w sosiku majonezowym

Ciocia mojego męża za każdym razem jak wraca z Włoch to przywozi świeże karczochy i tez je faszeruje....pycha! Niebo w gębie.
Ja się w tym roku zastanawiałam czy nie spróbować ich uprawy ale naczytałam się, że przemarzają...i zrezygnowałam. Nie wiem czy słusznie...
Magda70 09:05, 07 paź 2013

Dzidko...dzięki za link do Mondo Verde...byłam już w tym wątku ...ale zapomniałam

Pszczelarnia 10:10, 07 paź 2013

Dzidko,
karczoch podbił moje serce. Klimat nam się ociepla?

Pomidorów żal - i moje nie zdążyły dojrzeć. Dynie też nie. I niektóre dalie też miały z tym problem. Kilofem też stale pracuję w mojej kamienistej glinie. Widzę, że ostatnio wiele podróżowałaś ?

Prusznik (ten od Tomka/Finki) to mi nawet nie zakwitł. A teraz bardzo sucho. Czekam na deszcz.
kasiek 21:01, 07 paź 2013

Przychodzę z rewizytą i zostawiam zachwyt
Klimatu ogrodu jak moje, bujnie, troche dziko, troche uporządkowanie troche leśnie - wszystko pieknie przenikające się i zharmonizawonie - cudownie, bedę zagladać