Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Górą

Ogród pod Górą

Anda 09:09, 06 mar 2018

Hahaha, a miales juz nic nie kupowac Ale moze to ja cos zle zrozumialam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
pawel_snopek 09:30, 06 mar 2018

To ja miałem zrobić inaczej ale jak zwykle wymiękłem.
Anda 09:38, 06 mar 2018

W tym roku tylko nasionka nowe kupilam. Niestety nie mam tyle miejsca co Ty, nowy ogrod jak biala mapa ktory trzeba odkryc, zapisac Wtedy tez bym wymiekala

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
pawel_snopek 10:13, 06 mar 2018

Ewa jest tak jak napisałaś Jakoś to będzie Znając życie to pewnie mi kartek zabraknie
AsiaK_Z 14:47, 06 mar 2018

pawel_snopek napisał(a)
Dzisiaj z racji że człowiek spać nie może, pojechałem do Leroy Merlin po agrowłókninę ściółkującą a wyjechałem z 10 szmaragdami oraz znowu z cebulkami.

Wiedziałam, że skusisz się na kolejne zakupy
pawel_snopek 14:56, 06 mar 2018

Asiu ale teraz kupiłem cebulkę dymkę, czosnek i te szmaragdy jedynie
anka_ 22:14, 07 mar 2018

Przywędrowałam Pawle z wątku Sylwii zwabiona mokrą łąką. Ponieważ u mnie też teren mokry, a częściowo wręcz zalewowy to szukam roślin które to wytrzymają. Z ciekawością będę obserwować rozwiązania i roślinki u ciebie.

Anny`s Winter Orange , klon Bowhal- cudeńka. Zazdroszczę upolowania.

Na spokojnie muszę pobuszować w twoim starym wątku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
pawel_snopek 10:40, 08 mar 2018

Po wczorajszych rozmowach z Sylwią i o jej nowych zdobyczach postanowiłem wyskoczyć kawałek drogi do tego sklepu a to zaowocowało nowościami

Oprócz tych roślin kupiłem jeszcze dwie kaliny koralowe oraz dwa ostatnie derenie kousa, miałem zamiar kupić więcej.
pawel_snopek 17:45, 08 mar 2018

anka_ napisał(a)
Przywędrowałam Pawle z wątku Sylwii zwabiona mokrą łąką. Ponieważ u mnie też teren mokry, a częściowo wręcz zalewowy to szukam roślin które to wytrzymają. Z ciekawością będę obserwować rozwiązania i roślinki u ciebie.

Anny`s Winter Orange , klon Bowhal- cudeńka. Zazdroszczę upolowania.

Na spokojnie muszę pobuszować w twoim starym wątku.

Witaj Aniu w moich progach nowego ogrodu
Mokra łąka jest dużym wyzwaniem i nie mam na myśli jej rekultywacji ale sam wybór roślin a w szczególności drzewek i krzewów jest sporym problemem. Aktualnie mam posadzone w niej brzozy, cypryśniki błotne, wierzby, czarny bez oraz dwa grujeczniki plus na obrzeżach rosną różnego rodzaju klony. W przyszłości mam zamiar obsadzić ją jeszcze kwitnącymi bylinami które będą czuły się w tym stanowisku dobrze. Zobaczę jak mi to wyjdzie. Pozdrawiam
pawel_snopek 17:45, 08 mar 2018

A z nowości to jutro przyjedzie ziemia 8 ton