Własnie nazwa wątku zmieniona a w obserwownych wyświetliło mi się Ogród z plażą i się zastanawiam kogo i kiedy zaczęłam obserwować
U Ciebie jenot u nas borsuk-porył znaczną część trawnika
Borsuk, w trawniku? Ale, że przyłapałaś go na gorącym uczynku?
Forum dziwnie zmienia nazwę wątku, nawet jak w googlu wpisuję starą nazwę, to i tak odnosi mnie do mojego nowego wątku z plażą. A przecież to nie tylko zmiana nazwy, ale i miejsca na forum. Fajnie, że uaktualnia się również w liście obserwowanych.
Ja dzisiaj miałam gości: MadgaLenkę i Gosię Polon Bardzo dziękuję dziewczyny za odwiedziny i zapraszam częściej. Dostałam nowe roślinki i prezent - jutro się pochwalę.
Dziewczyny zaproponowały by w miejsce bambusów posadzić rododendrony (zaczęło się od tego by wywalić catawbiense - mam mu dać drugą szansę i dosadzić inne odmiany). Jest tam sporo cienia, więc miejsce jak najbardziej na plus. Myślę, że to świetny pomysł, ale którego się trochę boję, bo z rododendronami mi trochę nie po drodze. Sadzić tam jeszcze jakieś drzewa? Nie będzie tam zbyt pusto? Jakie ewentualnie drzewo może rosnąć z rododendronami? (nie może być zbyt blisko, bo będzie dość blisko budynku). Jakie rododendrony polecacie?
Powojnik musi mieć pręt do 1 cm średnicy, żeby się owinąć ogonkiem liściowym, musiałabyś siatkę jakąś lub kratkę przymocować.
Też się zdziwiłam, że jakiś nowy wątek obserwuję
Jenota bym się przestraszyła...
Dziękuję Aniu za gościnę i za roślinki
Ogród od mojej ostatniej wizyty wyraźnie zmężniał, pięknie wszystko rośnie. Już wiem, że moje hepta… mają za mało miejsca, ale to będzie problem za kilka lat, więc … zajmę się tym za kilka lat
Bardzo też się cieszę ze spotkania z Magdalenką - wątek znam, bardzo lubię, miło było Cię poznać i porozmawiać
Ania - no koniecznie musisz do mnie przyjechać i zobaczyć namacalnie jak rosną moje rodki (te, które rosną dobrze )
Na zachętę - siarka czeka