Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

mirkaka 08:16, 02 paź 2025

Co u jenota? Piękny jest, ale też bałabym się że może roznosić wściekliznę, szczególnie że zbliżył się do ludzi
olciamanolcia 20:27, 03 paź 2025

Własnie nazwa wątku zmieniona a w obserwownych wyświetliło mi się Ogród z plażą i się zastanawiam kogo i kiedy zaczęłam obserwować
U Ciebie jenot u nas borsuk-porył znaczną część trawnika
ajka 21:30, 03 paź 2025

mirkaka napisał(a)
Co u jenota? Piękny jest, ale też bałabym się że może roznosić wściekliznę, szczególnie że zbliżył się do ludzi

Zjadł śliwki i się wyniósł Haha
ajka 21:36, 03 paź 2025

olciamanolcia napisał(a)
Własnie nazwa wątku zmieniona a w obserwownych wyświetliło mi się Ogród z plażą i się zastanawiam kogo i kiedy zaczęłam obserwować
U Ciebie jenot u nas borsuk-porył znaczną część trawnika

Borsuk, w trawniku? Ale, że przyłapałaś go na gorącym uczynku?

Forum dziwnie zmienia nazwę wątku, nawet jak w googlu wpisuję starą nazwę, to i tak odnosi mnie do mojego nowego wątku z plażą. A przecież to nie tylko zmiana nazwy, ale i miejsca na forum. Fajnie, że uaktualnia się również w liście obserwowanych.
ajka 21:49, 03 paź 2025

Ja dzisiaj miałam gości: MadgaLenkę i Gosię Polon Bardzo dziękuję dziewczyny za odwiedziny i zapraszam częściej. Dostałam nowe roślinki i prezent - jutro się pochwalę.

Dziewczyny zaproponowały by w miejsce bambusów posadzić rododendrony (zaczęło się od tego by wywalić catawbiense - mam mu dać drugą szansę i dosadzić inne odmiany). Jest tam sporo cienia, więc miejsce jak najbardziej na plus. Myślę, że to świetny pomysł, ale którego się trochę boję, bo z rododendronami mi trochę nie po drodze. Sadzić tam jeszcze jakieś drzewa? Nie będzie tam zbyt pusto? Jakie ewentualnie drzewo może rosnąć z rododendronami? (nie może być zbyt blisko, bo będzie dość blisko budynku). Jakie rododendrony polecacie?
ajka 22:05, 03 paź 2025

Czy powojnik ma szansę wspiąć się po takim słupie?

Wafel 00:18, 04 paź 2025

Powojnik musi mieć pręt do 1 cm średnicy, żeby się owinąć ogonkiem liściowym, musiałabyś siatkę jakąś lub kratkę przymocować.
Też się zdziwiłam, że jakiś nowy wątek obserwuję
Jenota bym się przestraszyła...
olciamanolcia 07:06, 04 paź 2025

ajka napisał(a)

Borsuk, w trawniku? Ale, że przyłapałaś go na gorącym uczynku?

Forum dziwnie zmienia nazwę wątku, nawet jak w googlu wpisuję starą nazwę, to i tak odnosi mnie do mojego nowego wątku z plażą. A przecież to nie tylko zmiana nazwy, ale i miejsca na forum. Fajnie, że uaktualnia się również w liście obserwowanych.

Tak
Był także u dwóch moich sąsiadek a u mojej koleżanki podkopał dziurę pod ogrodzeniem i przez to uciekł im piesek

Porył trawnik, porobił dziury

U mnie jest pełno borsuków a i od strony sypiali jelenie urządziły sobie rykowisko.
Polon 09:01, 04 paź 2025

ajka napisał(a)
Ja dzisiaj miałam gości: MadgaLenkę i Gosię Polon Bardzo dziękuję dziewczyny za odwiedziny i zapraszam częściej. Dostałam nowe roślinki i prezent - jutro się pochwalę.

Dziewczyny zaproponowały by w miejsce bambusów posadzić rododendrony (zaczęło się od tego by wywalić catawbiense - mam mu dać drugą szansę i dosadzić inne odmiany). Jest tam sporo cienia, więc miejsce jak najbardziej na plus. Myślę, że to świetny pomysł, ale którego się trochę boję, bo z rododendronami mi trochę nie po drodze. Sadzić tam jeszcze jakieś drzewa? Nie będzie tam zbyt pusto? Jakie ewentualnie drzewo może rosnąć z rododendronami? (nie może być zbyt blisko, bo będzie dość blisko budynku). Jakie rododendrony polecacie?

Dziękuję Aniu za gościnę i za roślinki
Ogród od mojej ostatniej wizyty wyraźnie zmężniał, pięknie wszystko rośnie. Już wiem, że moje hepta… mają za mało miejsca, ale to będzie problem za kilka lat, więc … zajmę się tym za kilka lat

Bardzo też się cieszę ze spotkania z Magdalenką - wątek znam, bardzo lubię, miło było Cię poznać i porozmawiać

Ania - no koniecznie musisz do mnie przyjechać i zobaczyć namacalnie jak rosną moje rodki (te, które rosną dobrze )
Na zachętę - siarka czeka
ajka 11:27, 04 paź 2025

Wafel napisał(a)
Powojnik musi mieć pręt do 1 cm średnicy, żeby się owinąć ogonkiem liściowym, musiałabyś siatkę jakąś lub kratkę przymocować.
Też się zdziwiłam, że jakiś nowy wątek obserwuję
Jenota bym się przestraszyła...

Tak myślałam, cóż warto zapytać, denerwuje mnie ten pusty słup, ale siatki nie chcę.