Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

ajka 16:33, 27 wrz 2025

Wszyscy doradzają dzwonić w poniedziałek. Cóż weekend
Kordina 22:42, 28 wrz 2025

W moim rejonie trochę jenotów widziałam na przestrzeni lat, żyją jak reszta np lisów
ajka 10:43, 01 paź 2025

Jenota od soboty nie widziałam, za to znalazłam dwie wielkie jamy w ogrodzie pod roslinami. Muszę je zasypać. Jenot najprawdopodobniej przyszedł na nasze śliwki. Bardzo mu smakowały. No ale już po śliwkach to może nie wróci. Muszę przyznać, że były przepyszne, bardzo słodkie. Podobnie jak gruszki. Mimo rdzy były duże i mega słodkie. Zerwaliśmy wszystkie by rdza nie przeszła na owoce. Już ich nie ma

W poniedziałek wykopaliśmy wszystkie bambusy przy płocie. Strasznie było mi ich żal, bo rosły pięknie, ale zaczęły się strasznie rozrastać. Opcją było założenie bariery, niestety w tym miejscu jest tak twardo, że się poddaliśmy z kopaniem dołu.

Poczekam do wiosny czy coś nie odbije. Potem posadzę tam najprawdopodobniej graby. Widziałam odmianę Monument rosnącą do 5m tylko.

ajka 10:48, 01 paź 2025

Kordina napisał(a)
W moim rejonie trochę jenotów widziałam na przestrzeni lat, żyją jak reszta np lisów

Ja widziałam jenota pierwszy raz. Jak leżał skulony i się nie ruszał to myśleliśmy, że to szop. Dopiero jak wstał, to zorientowaliśmy się, że to coś psowatego.
Polon 14:44, 01 paź 2025

Aaa, to taka przemiana?!?!?

Patrzę- kto jeszcze ma plażę w ogrodzie, a tu nikt więcej

Ale miałaś gościa, nie zazdroszczę, dobrze, że się wyprowadził

No to na dzisiaj tyle, bo czasu nie mam
mrokasia 17:05, 01 paź 2025

Jenot, no proszę. Jak on do Ciebie wlazł???
ajka 19:24, 01 paź 2025

mrokasia napisał(a)
Jenot, no proszę. Jak on do Ciebie wlazł???

Mrokasia skoro obce koty włażą to dlaczego nie jenot. Mógł wejść przodem albo jednym z przejąć między brabantami, widziałam już u mnie takie wygniecione przesmyki przez zwierzaki.
ajka 19:27, 01 paź 2025

Polon napisał(a)
Aaa, to taka przemiana?!?!?

Patrzę- kto jeszcze ma plażę w ogrodzie, a tu nikt więcej

Ale miałaś gościa, nie zazdroszczę, dobrze, że się wyprowadził

No to na dzisiaj tyle, bo czasu nie mam

Tak, długo się zbierałam do tej zmiany, musiała w końcu nastąpić. Ja innego ogrodu z plażą nie znam, teraz chyba łatwiej mnie znaleźć
Agatorek 19:43, 01 paź 2025

Widziałam kiedyś jenota u nas, w sensie na wsi.

Ostatnio za to u mnie (no w sumie, to już nie u mnie ) widziałam zająca. Kilka razy. Więc chyba ma jakąś norkę w ogrodzie. Psy się jeszcze nie zorientowały .
Basieksp 21:30, 01 paź 2025

Ale miałaś gościa chyba nie wiedziałabym co w takiej sytuacji zrobić. No ale mordkę miał fajną