Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Agatorek 00:05, 21 wrz 2025

Piękny busz ❤️

Umbry niesamowicie się rozrosły.

Zdjęcie z ławeczką pod platanem wygląda jak jakaś pocztówka
LIDKA 07:59, 21 wrz 2025

Nie będę chwalić pojedyńczuch roślin bo ogród masz taki piękny że nadawałby się do portfolio projektantki.

Co do jarzębiny to wywalaj bez skrupułów. Człowiek chodzi i się lituje i czeka choć rokowania kiepskie. A tymczasem nowe drzewo mogłoby już rosnąc

Mój M w tej kwestii taki sam. 2 sezony chciałam usunąć chorego klona i nie pozwalał. Aż gdzieś pojechał i sama go wykopałam.
ajka 22:07, 21 wrz 2025

Aga umbry rosną w oczach to prawda.

Lidka myślę, że na wiosnę, nowe drzewo stanie się faktem

Do fioletowych astrów zamówiłam sobie dzisiaj astry Pink Cloud. Przy okazji dokupiłam sobie jeszcze epimedium Sulphureum i bodziszek Rose Claire. Dawno nic nie kupowałam

U nas dziś była cudowna pogoda 29 stopni, więc łapaliśmy ostatnie promienia słońca w gronie rodzinnym na tarasie. Jutro ma być 15. Nienawidzę takich przeskoków temperatur.
ajka 10:53, 23 wrz 2025

Kordina 22:54, 23 wrz 2025

ajka napisał(a)
Do fioletowych astrów zamówiłam sobie dzisiaj astry Pink Cloud. Przy okazji dokupiłam sobie jeszcze epimedium Sulphureum i bodziszek Rose Claire. Dawno nic nie kupowałam

Jeśli dawno, to jesteś całkowicie rozgrzeszona
Agatorek 23:36, 23 wrz 2025

Bożenko, tu na forum dostaje się rozgrzeszenie, jeśli nawet ostatnie zakupy były dzień wcześniej
ajka 01:55, 24 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Bożenko, tu na forum dostaje się rozgrzeszenie, jeśli nawet ostatnie zakupy były dzień wcześniej

Dokładnie tak Grzechem jest nic nie kupować A ja już dawno nic nie kupowałam. Ja nawet do ogrodniczego po powrocie z wakacji nie zajechałam. Muszę to koniecznie naprawić.
ajka 12:00, 24 wrz 2025

Nasadzenia przy magnolii ogarnięte. Zostały tylko róże i hortensje. Na wiosnę będę przycinać róże, tak by powstał piękny szpaler dookoła magnoli, mam nadzieję, że mi to wyjdzie. Na razie róże rosną bardzo nierówno, część wyschła, część się rozrosła i musiałam je dzielić. Do wiosny zostawiam je bez drastycznych cięć.

ajka 12:24, 24 wrz 2025

Plan na dzisiaj - ogarnięcie tego chaosu

Cześć sadzonek posadzę pod drzewami owocowymi. Truskawek nigdy nie za wiele

Pierwszy raz urosła mi papryczka chili

A tu pierwsze zbiory żurawiny - 8 szt z ośmiu tegorocznych sadzonek. Nie za dużo Do mięska dorzucę.

ajka 10:15, 25 wrz 2025

Witam się w nowo starym wątku