Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

tulucy 21:22, 24 maj 2026

Podczytałam końcówkę, obejrzałam ścieżki, właśnie coś takiego mi chodzi po głowie. Ale jednak z jakims obramowaniem z większych kamieni będzie pewnie.

Wrzuciłam u siebie zdjęcia moich bordo rozchodników. Przyrastają. Mam jeszcze takie pomieszane, zielonkawe liście, bordo łodyżki. Generalnie nie miałam nigdy problemu z rozchodnikami. Matronę w starym dzieliłam i wydawałam.
ajka 22:12, 24 maj 2026

tulucy napisał(a)
Podczytałam końcówkę, obejrzałam ścieżki, właśnie coś takiego mi chodzi po głowie. Ale jednak z jakims obramowaniem z większych kamieni będzie pewnie.

Wrzuciłam u siebie zdjęcia moich bordo rozchodników. Przyrastają. Mam jeszcze takie pomieszane, zielonkawe liście, bordo łodyżki. Generalnie nie miałam nigdy problemu z rozchodnikami. Matronę w starym dzieliłam i wydawałam.

Oczywiście tulucy co kto lubi, ja mam obramowanie z kamieni przy ognisku i nie lubię go za bardzo. Przy domu grys jest u mnie oddzielony od rabatek bordami i wygląda to dość elgancko. Natomiast z tyłu nie mam bordów i kamień wchodzi w rabaty i ten efekt chyba jeszcze bardziej mi się podoba, bo jest bardziej naturalny.

U mnie rozchodniki rosną dobrze, niektóre genialnie, ale tym bordowym wybitnie coś nie odpowiada.
tulucy 09:53, 25 maj 2026

A próbowałaś różne odmiany bordowe? Pamiętam, że u mnie starym jakiś bordowy też rósł słabiej.
ajka 10:37, 25 maj 2026

Tulucy mam dwie odmiany i więcej nie będę kupować. Wolę zrobić miejsce ciekawszym roślinom skoro u mnie sobie nie radzą.
mirkaka 12:21, 25 maj 2026

co to jest?
mrokasia 12:37, 25 maj 2026

Przyłączam się do pytania Mirki.
ajka 12:58, 25 maj 2026

mirkaka i mrokasia to amsonia storm cloud
mirkaka 15:56, 25 maj 2026

Jaka to piękna roślina Dlaczego do tej pory nic o niej wiedziałam?
Napisz coś więcej, jak długo kwitnie? Czy jest zdrowa?
ajka 16:41, 25 maj 2026

mirkaka ta roślinka chyba nie jest zbyt popularna, sama znalazłam ją na jakimś vblogu, jest zdrowa, nie sprawia problemów, ale u mnie dość słabo przybiera, mam ją trzeci rok. Zastanawiam się czy nie przesadzić jej w miejsce gdzie miałaby więcej słońca. Kwitnie około miesiąca. W tym roku dokupiłam sobie amsonię Blue Ice, ma zupełnie inne kwiatki.
ajka 16:43, 25 maj 2026

Forest Pansy, to pierwszy mój judaszowiec, jest u mnie 6 lat, mam nadzieję, że nie wypadnie tak jak większość moich judaszowców