Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Roocika 20:43, 02 cze 2026

Piękna ta kolkwicja i też taką nabyłam, pozazdrościłam

Piwonia nn fajna
vita 21:03, 02 cze 2026

ajka napisał(a)
Piwonie zaczęły kwitnąć i już widzę, że kolejną mam pomyloną. Dziwaczna, internet wyrzuca,że to Crazy Daisy.

Bo to jest Crazy Daisy, ja bym się cieszyła z takiej pomyłki, a jaka miała być?
O Bartcellę zadbaj, wyjątkowa piwonia
antracyt 09:35, 03 cze 2026

Ciekawy okazy zakupiłaś
Jest kilka "młodych" ogrodów na forum, które bardzo fajnie dojrzewają. Z przyjemnością oglądam ich rozwój.
Twój jest jednym z nich
ajka 21:10, 03 cze 2026

Joku na tą przywarkę to zęby już sobie ostrzyłam długo. Czytałam, że na początku potrafi być trochę kapryśna, ale podobno jak już ruszy wygląda pięknie.

MagdaLenka
zawsze chciałam mieć u siebie trochę roślin mniej znanych, teraz przy zagospodarowanym ogrodzie mogę sobie troszkę poszaleć, bo nawet jak coś nie przeżyje, to nie widać tak bardzo dziur Z drugiej strony mam jeszcze parę rzeczy na liście, a miejsca już nie za wiele

Ewsyg piwonia bardzo oyginalna, w życiu bym takiej nie kupiła, ale jak już jest, to miejsce jakieś dla niej się znajdzie. Ja już część przesadzałam, bo się różniły, a chciałam mieć 3 pasy na tej rabacie: ciemnoróżowy, jasnoróżowy i biały, ale życie pokazuje, że jest to ciężkie do ogarnięcia przy pomyłkach, bo niektóre piwonie nawet mi jeszcze po 2 latach nie zakwitły i co roku coś nie pasuje, a to liście inne, a to kwiaty.

Gosialuk parę podpór kupiłam, drogie są, więc kupuję po trochu co roku. Nierówno bardzo rosną, niektóre malutkie, a część jak by 3 takie złożyć razem.

Kordina dziękuję. Jeszcze trochę i zacznie się spektakl liliowców, widzę już pojedyncze kwiaty. Najpiękniejsze w dużym ogrodzie jest to, że zawsze coś kwitnie i wciąż jest kolorowo.

Roocika
fajnie, że się skusiłaś na kolkwicję, na pewno będzie ci się podobać. Moja teściowa ma w formie piennej, też piękna, zapomniałam zrobić jej zdjęcie.

Vita to miała być Shirley Temple, cały rząd 6 piwoni. Bartzellę widziałam na wielu zdjęciach, bardzo chciałam mieć żółtą piwonię i ta najbardziej mi się spodobała.

Antracyt bardzo miłe słowa, mój ogród dojrzał tak samo jak moje dzieci

ajka 21:31, 03 cze 2026

Platan w gminie formowany na parasol tak jak mój, tyle że dużo starszy Chciałam wam.pokazac do czego dążę