Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Ewa777 14:54, 16 lip 2026

Pieny masz ogród Aniu. Miejsce z platanem rewelacyjne i ta ścieżka z drzewami. Bardzo duzy ogród, to możesz poszaleć. Bardzo adne też liliowce, one super wyglądają w masie.
ajka 19:03, 16 lip 2026

Nowy zakup. Nie wytrzymałam i odwiedziłam ulubioną szkółkę. W miejsce kosaćcow przy grabach posadzę sobie kopytnika.

Sylwia teraz fajne robią te baseny, kamienne, ratanowe. Do wyboru do koloru.

Ewa777 ślicznie dziękuję. Działka niby duża ale jakoś zaczyna brakować mi miejsca. Zaczynam wywalać to co słabo rośnie, albo mi się nie podoba.

Polon ja właśnie stwierdzam, że też mam u siebie za dużo zielonego. Pragnę kolorów.

Zobaczymy jeszcze z tymi zdjęciami, ja wolno się ogarniam po powrotach.

ajka 19:14, 16 lip 2026

Mam problem z jedną różą. Na okrągło mi żółknie. Myślałam, że podeschła, wycięłam to co żółte, ale pojawiają się kolejne gałęzie z tym problemem. Czym ja potraktować?

Obok mam te same róże i nie mają takich objawów.
Polon 20:19, 16 lip 2026

U mnie podobne objawy są jeśli mrówki sobie w korzeniach dom wybudują.

No to czekam na Peru
ajka 20:34, 16 lip 2026

Hmm w sumie mój ogród ostatnio to jedno wielkie mrowisko, może i to by się zgadzało, chociaż tam akurat ich nie widziałam. Sypnę brosa.
Magara 23:02, 16 lip 2026

Ogród masz jedyny w swoim rodzaju, jest super

Judaszowiec zwrócił moją uwagę. Niech zdrowo rośnie
Miałam dwa, nie mam żadnego.
Jakis czas temu, korzystając z wolnego czasu kiedy w samochodzie miałam zmieniany olej, zrobiłam sobie spacer do pobliskiego CO bo już z daleka widziałam judaszowce. Piękne. 450 zeta... Masakra. Moje oba, które co prawda nie przeżyły, kosztowały mniej niż stówkę... Nie wiem czy przy obecnych cenach bym się porywała na ogród
ajka 23:58, 16 lip 2026

Magara napisał(a)
Ogród masz jedyny w swoim rodzaju, jest super

Judaszowiec zwrócił moją uwagę. Niech zdrowo rośnie
Miałam dwa, nie mam żadnego.
Jakis czas temu, korzystając z wolnego czasu kiedy w samochodzie miałam zmieniany olej, zrobiłam sobie spacer do pobliskiego CO bo już z daleka widziałam judaszowce. Piękne. 450 zeta... Masakra. Moje oba, które co prawda nie przeżyły, kosztowały mniej niż stówkę... Nie wiem czy przy obecnych cenach bym się porywała na ogród

Magarku mniej niż stówkę? U nas judaszowce zawsze były drogie. Z moich 5 judaszowców przeżyły 2. Dziś byłam w szkółce, średnie egzemplarze kosztowały 700-800zł. Ceny powariowały. Kiedyś kupowałam je za około 250-300zł i wydawało mi się, że to bardzo dużo. Nie będę już w nie inwestować. Mam nadzieję, że tych dwóch, które mu pozostały nic już nie ruszy.
ajka 19:13, 21 lip 2026

Ostatnio wzięłam się za cięcie przekwitłych róż, tawuł, dereni. Część przycięta sekatorem, część piłą. Jak zawsze dużo roboty. Mój kręgosłup i podrapane nogi i ręce mówią dość

Tawuły przed

Tawuły po

Róże pod wiśnią. To zawsze najtrudniejsza część, pergola nie ułatwia sprawy.

ajka 19:16, 21 lip 2026

Przedogródek przed

I po

Rojodziejowa 21:26, 21 lip 2026

Uwielbiam takie żywopłociki. Ale jest już tego masa i puchatość. Ogarniać to wszystko... jest co robić!