Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

edi75 05:57, 12 cze 2026

Hej Ania
Pięknie u Ciebie, ścieżki są mega bardzo mi się podobają
MartaCho 08:02, 12 cze 2026

Ale fajna porcja zdjęć pięknego ogrodu! Pięknie u Ciebie- tyle różnych różności- dorodne, zdrowe, piękne drzewa, do tego różnorodne niższe piętro- fajnie, bo ciągle coś się dzieje.

Na drzewo, nie za wielkie, ale też nie krzew, do posadzenia przy tarasie, tak, żeby trochę cienia dawało, ale jednak też fajną ozdobą było, to co byś z własnego doświadczenia polecała?
sylwia_slomc... 13:45, 12 cze 2026

ajka napisał(a)
Ktoś mi podpowie co zjadło moje bodziszki w dwóch częściach ogrodu w dwóch odmianach? To choroba czy robal jakiś? Chyba muszę je ściąć, ale czy pryskać?

Owady.
sylwia_slomc... 13:49, 12 cze 2026

ajka napisał(a)
Platan w gminie formowany na parasol tak jak mój, tyle że dużo starszy Chciałam wam.pokazac do czego dążę

Z tego co się orientuję taki platan formuje się na stelażu zakładanym od góry. Chyba w Brzoskwini i w Wojsławicach widziałam jak to się robi.
ajka 19:46, 12 cze 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z tego co się orientuję taki platan formuje się na stelażu zakładanym od góry. Chyba w Brzoskwini i w Wojsławicach widziałam jak to się robi.

Sylwia kupowaliśmy platana formowanego w szkółce u nas w gminie gdzie gościu miał tych platanów formowanych chyba kilkadziesiąt, niektórych bardzo starych, bo on sprzedawał głównie wielkie drzewa, a nie małe sztuki. I on wszystkie je prowadził na takich stelażach jak nasz. O to się nie obawiam.