Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiaan 18:40, 28 mar 2022

Wiolu czy przy okazji nawozilas już iglaki? Myślałam czy rozrzucić już bo będzie padać w najbliższych dniach i ładnie by się rozpuścił. Nie wiem tylko czy nie za wcześnie.
Martka 19:09, 28 mar 2022

Też dziś podlewałam, w niektórych miejscach jest już skorupa. Wiolu, moje Caradonny mają zielone listki, kilka cm. Ale rosną na podwyższonej lekko rabacie i mają dużo słońca, lekką glebę, może dlatego. Mam nadzieję, że jeszcze chłodno i dlatego wiele roślin śpi - oby nie była to płonna nadzieja
Wiolka5_7 19:54, 28 mar 2022

Wiaan napisał(a)
Wiolu czy przy okazji nawozilas już iglaki? Myślałam czy rozrzucić już bo będzie padać w najbliższych dniach i ładnie by się rozpuścił. Nie wiem tylko czy nie za wcześnie.

Też myślę o nawożeniu w tym tyg.bo deszcz zapowiadają... Jutro może nawiozę roślinki
Wiolka5_7 20:00, 28 mar 2022

Martka napisał(a)
Też dziś podlewałam, w niektórych miejscach jest już skorupa. Wiolu, moje Caradonny mają zielone listki, kilka cm. Ale rosną na podwyższonej lekko rabacie i mają dużo słońca, lekką glebę, może dlatego. Mam nadzieję, że jeszcze chłodno i dlatego wiele roślin śpi - oby nie była to płonna nadzieja

U mnie 2 części ogrodu porządnie podlane...2 trawniki i rabaty przylegające dostały wody przy okazji
Zapowiadają deszcz w tym tyg. Oby się sprawdził... Jutro podepnę beczkę na deszczówkę

To fajnie, że Caradonny Ci świetnie rosną

Tak oby to była wina suszy i zimnych nocy.
Agatorek 20:14, 28 mar 2022

mrokasia napisał(a)
Większość moich szałwii ma maciupenieńkie listeczki przy samej ziemi. Mam caradonny sadzone w zeszłym roku, pójdę obejrzeć po pracy, może coś tam wypuściły, ale szału nie ma.

Mam jakieś szałwie i mają tyci listeczki, ale u mnie to mikruski, sadziłam jesienią mini sadzonki . Nawet nie pamietam jak się nazywały.

Myślę, że jeszcze mają czas .
Nowa12 20:53, 28 mar 2022

Wygląda na to że niestety ten rok też będzie z takim późnym startem roślin. Zwłaszcza że teraz ma być zimno i mroźno.
Caradonny ledwo co i niektóre jakby tylko pół kępy. Ale Compact Deep Blue też nie lepiej. Hakonki wcale jeszcze nie ruszyły a one u mnie zawsze wcześnie ruszały.
Jutro nawożę trawnik bo ma być potem sporo deszczu to fajnie podleje. Drzewa widzę że fajnie ruszają ale byliny słabo jeszcze. Może za zimne noce i gleba zimna.
Wiolka5_7 21:33, 28 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Wygląda na to że niestety ten rok też będzie z takim późnym startem roślin. Zwłaszcza że teraz ma być zimno i mroźno.
Caradonny ledwo co i niektóre jakby tylko pół kępy. Ale Compact Deep Blue też nie lepiej. Hakonki wcale jeszcze nie ruszyły a one u mnie zawsze wcześnie ruszały.
Jutro nawożę trawnik bo ma być potem sporo deszczu to fajnie podleje. Drzewa widzę że fajnie ruszają ale byliny słabo jeszcze. Może za zimne noce i gleba zimna.

Jak patrzę na fotki z zeszłego roku to rośliny prawie wszystkie mam na tym samym etapie.
Oby te nasze roślinki ruszyły jak się ociepli

Tak znowu przymrozki zapowiadają , więc wegetacja przystopuje.

Rośliny mają ciężki start w tym roku... Zimne noce i susza, eh.

Ja nawiozę roślinki też jutro ,bo coś tam deszcz zapowiadają

U mnie z drzew świdośliwa i magnolia a reszta śpi, zaresztą to nie ich pora jeszcze.
Wiolka5_7 22:28, 28 mar 2022

Obcięłam Hani sposobem listki szafirkom, żeby kwiaty były lepiej widoczne

Magara 23:24, 28 mar 2022

Wiola, Ty masz już takie szafirki ??????????
Wiolka5_7 06:59, 29 mar 2022

Magara napisał(a)
Wiola, Ty masz już takie szafirki ??????????

Nooo