Wiolu czy przy okazji nawozilas już iglaki? Myślałam czy rozrzucić już bo będzie padać w najbliższych dniach i ładnie by się rozpuścił. Nie wiem tylko czy nie za wcześnie.
Też dziś podlewałam, w niektórych miejscach jest już skorupa. Wiolu, moje Caradonny mają zielone listki, kilka cm. Ale rosną na podwyższonej lekko rabacie i mają dużo słońca, lekką glebę, może dlatego. Mam nadzieję, że jeszcze chłodno i dlatego wiele roślin śpi - oby nie była to płonna nadzieja
U mnie 2 części ogrodu porządnie podlane...2 trawniki i rabaty przylegające dostały wody przy okazji
Zapowiadają deszcz w tym tyg. Oby się sprawdził... Jutro podepnę beczkę na deszczówkę
Wygląda na to że niestety ten rok też będzie z takim późnym startem roślin. Zwłaszcza że teraz ma być zimno i mroźno.
Caradonny ledwo co i niektóre jakby tylko pół kępy. Ale Compact Deep Blue też nie lepiej. Hakonki wcale jeszcze nie ruszyły a one u mnie zawsze wcześnie ruszały.
Jutro nawożę trawnik bo ma być potem sporo deszczu to fajnie podleje. Drzewa widzę że fajnie ruszają ale byliny słabo jeszcze. Może za zimne noce i gleba zimna.