U nas dziś tak zimno od dwóch dni, że zaczęłam się zastanawiać czy nie napalić w kominku Ja muszę u siebie wykopać i przesadzić krokusy. Ciekawe czy je znajdę
Wiolu, jakie cudne naczynia kupiłaś. Mam na myśli naczynie na rojniki i poidełko. Lubię takie cudeńka.
Ogród jak zwykle, perfekcja. Bardzo mi się podoba. Po deszczu nabrał więcej kolorów i życia.
Jeśli chodzi o zawilce to potwierdzam. W pierwszym, drugim roku są zdyscyplinowane i rosną razem. Ale potem "wędrują" sobie gdzie chcą. U mnie szczególnie ten wysoki, biały. Taki piękny a taki swawolny.
Bo chciałam po pierwsze je rozdzielić ,bo po 3 latach się ładnie rozmnożyły. A po drugie nie wiem co to za odmiana białego czosnku a chcę te "stare" pomieszać z tymi nowymi.
Nadrabiam powolutku wątki, oglądam zmiany, ale to ognisko musiałam zacytować. No świetnie wygląda! W takim otoczeniu upiec kiełbaskę to sama przyjemność!
Wstrzeliłam się w okienko pogodowe i skosiłam trawniki.
We wrześniu najpiękniejsze
Rdest Blackfield - uwielbiam
Sadzone rok temu wiosną, urosły pięknie i kwitną ciągle obficie od czerwca ,gdy inne byliny już zbrzydły czy przekwitły...
Uwielbiam
Wiosną dosadzę więcej hakone macra przy dereniach,niech będzie buszzz