Wiolka nie nadrobię wszystkich wpisów Twój ogród jak zawsze piękny i dopracowany. Widziałam, że Ci cisy wskoczyły do bagażnika, dzieje się Ta hakonka przebarwiająca się na różowo to jaka odmiana? Cudnie wygląda z hortensjami!
Ciągle coś dłubię
Cisy kupiłam na żywopłot przy warzywniku
Ogród ozdobny ogarnięty , więc biorę się za ogarnianie warzywnego
Usunęliśmy tam stary brzydki płot i wymyśliłam żywopłot eM chciał nowy płot
Za kilka sezonów będzie piękny żywopłocik
W sobotę planuję tam sobie rozsadzić maliny,bo uwielbiamy. Będzie więcej na sok
Glebę przygotowaną już mam więc pójdzie szybko.
Hakonechloa to odmiana Aureola. Przebarwia się na różowo jak Limki
Czysta perfekcja! Po prostu cudnie.
Zawsze jesień mi się kojarzyła z bałaganem, usychaniem, z niczym ciekawym.. A u Ciebie jest zjawiskowa : energetyczna, kolorowa a zarazem schludna niezmiernie. Brawo wielkie!
Uwierzę, jak zobaczę
Wioluś, a może pokusisz się o jakieś before/after? plisssss
Malinki są super! Ja mam kawałek w lesie odm. polana, ale niestety ze względu na cień bardzo późno owocują (jeszcze teraz sporo jest niedojrzałych na krzaczkach). W planach mam ich przesadzenie do słonka, ale to jak uprzątniemy miejsce na warzywnik.
Jak lubisz soczki to jeszcze pod płotem posadź aronię, podobno ma niezwykłe właściwości, a jesienią ślicznie się przebarwia. Widzę, że sporo miejsca jeszcze ci zostało, co jeszcze planujesz?
P.S. Już nie mogę się doczekać na Twoje "przed i po"
Moje malinki wczoraj jeszcze oberwałam. W tym roku długo owocowały bo większego przymrozku nie było.
Aronia jest zdrowa ,ale ja nie przepadam. Malinowy soczek tylko uwielbiam
Pod płotem nie planuję narazie nic bo tam gorąco i mega sucho. Płot sąsiada nie wyględny,ale póki co tak zostanie. Chyba że jakieś panele postawimy, zobaczymy.
A z drugiej strony przy cisach, zasieję jakieś warzywa, np. sałatę
Joj, ile malin . Będzie niezły gąszcz.
Ja swoje mali y też już posadziłam, ale znacznie mniej . Jak im się miejscówka spodoba, to za rok je zagęszczę. Też uwielbiam malinki