Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 20:55, 24 lut 2023

Mirka napisał(a)

Wiolu nie pamietam jak on rusza . Jutro sprawdzę na jakim etapie jest.
Ja w tamtym roku werbeny długo nie przycinałam a i tak nie odbiła.
Z siewkami to jak na lekarstwo nie bardzo chce się siać.

Jak tak czytam na O. To on jakość w kwietniu chyba rusza ,czyli standard jak hakone i molinie.

Jak Ci nie przeżyją a będę miała pełno siewek to się przypomnij
Iwonka 21:01, 24 lut 2023

Wiolu moje sporobolusy sadzone wczesną jesienią wyglądają jak twoje zamówienie. Będzie dobrze, to jeszcze nie pora na nie. Zieleni się sesleria terminatorka i trzcinnik brachytricha, również sadzony pod koniec sezonu.
Śledziłam na bieżąco Twoje plany na zagospodarowanie trawnika przy altanie. Tylko leń mi się włączył na pisanie
Świetny masz pomysł ze żwirem, oczkiem, powtórzeniem świdośliwy i z paprociami - sadzonki full wypas
Jak dobrze, że wiosna coraz bliżej i pomalutku można działać. Ja przycięłam w tym tygodniu wszystkie hortensje.
Wiolka5_7 21:48, 24 lut 2023

Iwonka napisał(a)
Wiolu moje sporobolusy sadzone wczesną jesienią wyglądają jak twoje zamówienie. Będzie dobrze, to jeszcze nie pora na nie. Zieleni się sesleria terminatorka i trzcinnik brachytricha, również sadzony pod koniec sezonu.
Śledziłam na bieżąco Twoje plany na zagospodarowanie trawnika przy altanie. Tylko leń mi się włączył na pisanie
Świetny masz pomysł ze żwirem, oczkiem, powtórzeniem świdośliwy i z paprociami - sadzonki full wypas
Jak dobrze, że wiosna coraz bliżej i pomalutku można działać. Ja przycięłam w tym tygodniu wszystkie hortensje.

Tak myślę Iwonko, że one nie ruszają w lutym dziewczyny pisały na O.ze w kwietniu się zieleniły.

Fajnie , że śledzisz moje plany i Ci się podobają
No paprocie full wypas

Tak wiosna coraz bliżej i można powoli działać jeszcze żeby tylko ciepłej było i nie było przymrozków ,bo straszą ,ech
Nowa12 22:41, 24 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak myślę Iwonko, że one nie ruszają w lutym dziewczyny pisały na O.ze w kwietniu się zieleniły.

Fajnie , że śledzisz moje plany i Ci się podobają
No paprocie full wypas

Tak wiosna coraz bliżej i można powoli działać jeszcze żeby tylko ciepłej było i nie było przymrozków ,bo straszą ,ech

U mnie sporobolusy jeszcze śpią. Ale molinie trzeba by już było chyba ciąć.
Allium 23:18, 24 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Szczerze to dawałam na oko
Obornik koński świeży dawałam na jesień,miałam od faceta u mnie na wsi, a wiosną dopiero sadziłam rośliny.

Jak będzie przekompostowany to możesz sadzić wcześniej. A suszony to jaki? Granulowany?

Nie jest on granulowany. Jest taki opis cytuje- nawóz uniwersalny w 100 % pochodzący z naturalnej hodowli koni bez dodatku antybiotyków i pasz modyfikowanych. Jest nawozem gorącym, częściowo zmineralizowanym i poddanym procesom kompostowania pod przykryciem.
Mirka 23:34, 24 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Jak tak czytam na O. To on jakość w kwietniu chyba rusza ,czyli standard jak hakone i molinie.

Jak Ci nie przeżyją a będę miała pełno siewek to się przypomnij

Dzięki Wiolu ale wysyłki chyba by nie zniosły
Wiaan 00:55, 25 lut 2023

Widzę nowe nabytki Paprotki wymiatają

Dobrze, że Twoim śladem cięłam wcześnie seslerie bo już ładnie wystartowały.
Wiolka5_7 08:11, 25 lut 2023

Nowa12 napisał(a)

U mnie sporobolusy jeszcze śpią. Ale molinie trzeba by już było chyba ciąć.

No tak na nie za wcześnie jeszcze.

Możesz ciąć molinie a nie musisz ,ja leciałam po kolei całą rabatę. One ruszają koło kwietnia ,więc luz.
Wiolka5_7 08:12, 25 lut 2023

Allium napisał(a)

Nie jest on granulowany. Jest taki opis cytuje- nawóz uniwersalny w 100 % pochodzący z naturalnej hodowli koni bez dodatku antybiotyków i pasz modyfikowanych. Jest nawozem gorącym, częściowo zmineralizowanym i poddanym procesom kompostowania pod przykryciem.

A no to spoko
Wiolka5_7 08:13, 25 lut 2023

Mirka napisał(a)

Dzięki Wiolu ale wysyłki chyba by nie zniosły

No właśnie chyba ciężko by było,bo one po wykopaniu zaraz takie oklapłe się robią