Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

basia3012 22:28, 10 lut 2024

A ja dzisiaj posadziłam obcięte gałązki cisów. Cięłam je wczoraj z cisów kolumnowych, rosły na boki. Może się ukorzenią?
Wiolu, przypomnij mi jaki sekator polecałaś jakiś czas temu. Pamiętasz może?
Gratuluję nowego członka rodziny, małej niuni. Wielka radość.
ElzbietaFranka 23:29, 10 lut 2024

Dzięki Wiolu

2 ostatnie krzaki Caradony kupiłam w lecie. Może w tym roku uda mi się kupić więcej.
Mam sporo szałwi ale najwięcej "night Field" bardzo ładny kolor kwiatów niebieskie ciemne. Też kwitnie cały sezon. Jednak się pokłada to jest jej mankament.

Juz dzielisz seslliery. U nas też ciepło, ale wilgotno nie lubię takiej pogody. Mam 3 seslliery do podziału są przycięte może przyjdzie lepsza słoneczna pogoda to podzielę.

Dziele korzenie piła szablasta. Mam na akumulator wspaniały przyrząd wszystko nią tnę od korzeni do górki. Nie wyobrażam sobie cięcia traw bez szablastej.

Kup sobie jeśli nie masz to przy trawach bardzo dobre narzędzie.
W Li...u można kupić na akumulator.

Jezowki kupowałas w Alb... Tak?
Właśnie byłam na ich stronie i zapisałam się na powiadomienie. W zeszłym roku kupowałam j. Blade i Bodziszki "Dreamland" oraz sporo astrów Marcinków też przyszły ładne sadzonki.

Susannę muszę przesadzić bo ta cholernica rośnie szybko ma pędy ponad metr. Trzeba jej dać więcej miejsca.

Jestem starym klientem Al... i nigdy się nie zawiodłam na zakupach. Dzwonią do mnie jak mają nowości

Pozdrawiam

Wiolka5_7 06:23, 11 lut 2024

basia3012 napisał(a)
A ja dzisiaj posadziłam obcięte gałązki cisów. Cięłam je wczoraj z cisów kolumnowych, rosły na boki. Może się ukorzenią?
Wiolu, przypomnij mi jaki sekator polecałaś jakiś czas temu. Pamiętasz może?
Gratuluję nowego członka rodziny, małej niuni. Wielka radość.

Fajnie

Ten duży sekator czy mały ręczny?

Dziękuję Basiu za gratulacje
Tak radość wielka bardzo!
Wiolka5_7 06:28, 11 lut 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Wiolu

2 ostatnie krzaki Caradony kupiłam w lecie. Może w tym roku uda mi się kupić więcej.
Mam sporo szałwi ale najwięcej "night Field" bardzo ładny kolor kwiatów niebieskie ciemne. Też kwitnie cały sezon. Jednak się pokłada to jest jej mankament.

Juz dzielisz seslliery. U nas też ciepło, ale wilgotno nie lubię takiej pogody. Mam 3 seslliery do podziału są przycięte może przyjdzie lepsza słoneczna pogoda to podzielę.

Dziele korzenie piła szablasta. Mam na akumulator wspaniały przyrząd wszystko nią tnę od korzeni do górki. Nie wyobrażam sobie cięcia traw bez szablastej.

Kup sobie jeśli nie masz to przy trawach bardzo dobre narzędzie.
W Li...u można kupić na akumulator.

Jezowki kupowałas w Alb... Tak?
Właśnie byłam na ich stronie i zapisałam się na powiadomienie. W zeszłym roku kupowałam j. Blade i Bodziszki "Dreamland" oraz sporo astrów Marcinków też przyszły ładne sadzonki.

Susannę muszę przesadzić bo ta cholernica rośnie szybko ma pędy ponad metr. Trzeba jej dać więcej miejsca.

Jestem starym klientem Al... i nigdy się nie zawiodłam na zakupach. Dzwonią do mnie jak mają nowości

Pozdrawiam

Kup koniecznie więcej. Też miałam inną odmianę ,ale właśnie się kładła i mnie to wkurzało i wywaliłam.

Tak dzielę ,bo zawsze dzielę jak widzę , że zaczęły rosnąć po przycięciu.
To trawa zimnolubna ,nic jej nie będzie nawet jakby się ochłodziło, ale póki co plusy w prognozach

Dzięki za info Elu o tej pile. Nie widziałam , że taka jest w L na akumulator,mus kupić

Tak kupowałam w A...r. Ja też zawsze byłam zadowolona z zakupów

Tak Susan rośnie dosyć szybko

Pozdrawiam
LIDKA 07:53, 11 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Darń nacinałam po kawałku szpadelkiem do kancików i nim podwazałam. A potem zrywałam siatkę. Nie było lekko

Mam świadomość że będzie ciężko.
Patrycja_KG_Lu 09:49, 11 lut 2024

Ilu letnie to seslerie, że trzeba dzielić?
Wiolka5_7 11:49, 11 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ilu letnie to seslerie, że trzeba dzielić?

Coś ok.5lat mają.
A dzieliłam nie dlatego że trzeba, tylko że potrzebowałam sadzonek na rabatę
Patrycja_KG_Lu 13:21, 11 lut 2024

Dzięki za sprecyzowanie. Moje od maja zeszłego roku sporo urosły ciekawa jestem ich rozmiaru w tym roku. Oby urosły tak ładnie jak Twoje
Wiolka5_7 15:05, 11 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzięki za sprecyzowanie. Moje od maja zeszłego roku sporo urosły ciekawa jestem ich rozmiaru w tym roku. Oby urosły tak ładnie jak Twoje

Bo ona szybko się rozrasta
Na pewno urosną
Monika83 20:09, 11 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Na ból głowy najlepszym lekiem jest praca w ogrodzie
Więc popracowałam

Pogoda dopisała,bo było +10 ,słońca brak ,ale i tak się zgrzałam jak nie wiem

Na cięcie za mokro ,ale na dzielenie seslerii jesiennej było idealnie

Poszło szybko,bo użyłam siekiery i młota
Lubię tak dzielić trawy, bez wykopywania całej kępy

Sadzonki poszły na grabową, już mi się podoba
Wypasione ,więc efekt już w tym roku

A jak u Was minęła sobota?
Popracowane w ogrodzie ?

No ja jeszcze nic nie sprzątałam w ogrodzie, nic nie przycinałam, liści z trawnika nie zgrabiłam, czekam na lepszą pogodę