Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Pokaż wątki Pokaż posty

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 10:33, 13 sie 2024

Karolinka1988 napisał(a)
Dzięki Wiola za wszystkie odpowiedzi powiedz proszę jeszcze jakim kamieniem występujesz rabaty? Myślałam o takim grubszym tłuczniu frakcji 30mm-60mm żeby odkurzaczem nie unosić tych kamyków.

Ja mam taki grubszy i taki mi najlepiej odpowiada. Bo szybko go się zgarnia jak chce coś posadzić/ przesadzić i nie zapada się tak w ziemi.

Mój ma frakcję 16-32 ,nie wciaga go odkurzacz a jak mu się zdarzy to wypluje ten grys
Wiolka5_7 10:34, 13 sie 2024

Karolinka1988 napisał(a)
Wiolu, mam jeszcze jedno pytanie . Sadzilas po dwie szt SS do jednej dołka ? Kupowałas te sadzonki przez internet ? Możesz polecić gdzie je można dostać ?

Tak sadziłam tak. Kupowałam przez internet. Muszę sprawdzić gdzie i napisze ci na priv
Wiolka5_7 10:36, 13 sie 2024

Margo2 napisał(a)
Ten sporobulus tak się sieje?
Kiedyś zastanawiałam się nad nim, ale nigdy nie widziałam na oczy i odpuściłam

Trochę się sieje jak widać. Ale u mnie w kamieniu się wszystko sieje najlepiej

Ja się nim zachwycam ,na żywo jeszcze ładniejszy no i jesienią się fajnie przebarwia
Wiolka5_7 10:38, 13 sie 2024

Angelika95 napisał(a)
Wiedziałam, że jak do Ciebie zajrzę to zobaczę piękne widoki, ale nie sądziłam że aż tak. Szpaler hortensji bardzo mi się podoba. No i oczywiście nowa rabata, mówiłaś, że efekt za rok, a dla mnie efekt jest już teraz. Na pewno super jest spacerować z córeczką tą ścieżką - teraz na rączkach, a zaraz za rączkę

Dzięki kochana za miłe słowa powiem Ci , że teraz jest mój ulubiony czas ,bo wszystko kwitnie i jest bujnie na rabatach

Nowa rabata już zachwyca ,na żywo jeszcze bardziej ale krecisko mi tam zaczął ryć, wrr!

Tak chodzę z córeczką po ścieżkach i ogrodzie uwielbia ogród na kocu nie poleży od razu idzie na trawkę
mrokasia 15:33, 13 sie 2024

Wiola, jakie rozmiary osiąga u Ciebie szałwia okręgowa?
Wiolka5_7 18:53, 13 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Wiola, jakie rozmiary osiąga u Ciebie szałwia okręgowa?

Ta przy oczku miała na pewno ok.80 cm wys i ok.50 -60 szer.
mrokasia 20:24, 13 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Ta przy oczku miała na pewno ok.80 cm wys i ok.50 -60 szer.

Serio? Potwór! .
Wiolka5_7 20:46, 13 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Serio? Potwór! .

No potffór!
Ja ją sadziłam rok temu dzieląc swoje sadzonki i były tycie a w tym kępy , że szok! ona mega szybko się rozrasta
BeataDebek 20:48, 13 sie 2024

Moja starsza córka nogą trawy nie tknęła za nic w świecie he he młodsza lata i nic jej niestraszne no może poza pająkami ale ja osobiście też nie lubię brrkrety likwiduje nie humanitarnie ale na szczęście od wiosny mam spokój i niech tak zostanie
Wiolka5_7 20:53, 13 sie 2024

BeataDebek napisał(a)
Moja starsza córka nogą trawy nie tknęła za nic w świecie he he młodsza lata i nic jej niestraszne no może poza pająkami ale ja osobiście też nie lubię brrkrety likwiduje nie humanitarnie ale na szczęście od wiosny mam spokój i niech tak zostanie

No nie wszystkie dzieci ciągnie na trawkę czy do roślin jak widać
Moja malutka na czworakach zasuwa na trawkę ,czy rączkę wyciąga do roślin no chyba rośnie mi malutka ogrodniczka

Jaki masz ten sposób ? ,bo ja dziś znowu nowe kopce miałam ,wrr!