Potrzebna jest taka metalowa łapka można ją spokojnie w internecie dostać,rozkopuje lekko ostatni kopiec tak żeby znaleźć w nim wlot i wylot ustawiam tam łapke i przykrywam jakimś pojemnikiem i czekamsuper będziecie razem śmigać po ogrodzie
Wiolu, wszędzie pięknie. Hortensje na tle żywopłotu wyglądają super. I ta przerobiona rabata z rdestami też bardzo, bardzo ładna.
Ja z owoców śliw wiśniowych Nigra /Pissardi robiłam dżem. Był kwaskowo słodki. Dla mnie pyszny. W tym roku na śliwach owoców nie ma. Dżemu nie będzie.
Czy u Ciebie Wiolu Sporobolus różnołuskowy też zwisa do dołu i przypomina włosy? Bo u mnie właśnie mam takie skojarzenia gdy na niego patrzę. Czasem to aż go wezmę w garść i przytnę końcówki. Bo plącze się w nogach.
Czytam, że mała niunia raczkuje po trawie. Po takiej trawie to każdy chciałby raczkować. Pewnie jest miękka jak dywan.
Pozdrawiam.
Tak hortensje na tle żywopłotu piękne, szkoda że już łapią jesienne barwy,ech...
Nie wiedziałam , że z tych owoców się robi przetwory
Tak Sporobolus też mi przypomina włosy uwielbiam w nim właśnie tą kępę, ażurowy kwiatostan i przebarwienie.
Szczerze to po tym dywanie nie czworakowała, bo go nawożę nawozem sztucznym ,ale mam plan na przyszły rok aby nie stosować chemii. Wtedy będzie biegać do woli
Dobrze , że dziś popadało ,bo już dywan zaczął przysychać
Dziękuję Wiola. Super sprawa, że z mniejszych sadzonek udało się wyprowadzić tak idealne, proste pnie i korony wyżej. Pewnie trochę im pomogłaś?
Taki pokrój mi pasuje, ale to nie jest jeszcze pełna dojrzałość drzewa Widać nie będą to takie cienkie kolumny.
Z takich wąskich to Amanogawy (choć widziałem i lekko szerokie) i ambrowiec Slender (tu raz podają 1 m średnicy, a raz 3 m). Na żywo widziałem takiego smukłego (wysokość do dachu domu jednorodzinnego, a średnica do metra).
Przez tą szerokość docelową zaczynam wątpić w te graby u mnie w tamtym konkretnym miejscu. Może skupić się na żywopłocie wyższym i dać 1 śś? Nie wiem na ile jesteś w temacie? Bo wiadomo masz malutkie dziecko
Edit:
Takie jak Twoje kupowane (tylko Fastigiata) to kosztują teraz nie 80 zł, a 180 zł. Fest