Wiolu, a jak się prezentują derenie z brzozami?
Proste są w obsłudze?
Mam pod brzozami hirtensje limelight i jakoś nie gra mi ich limonkowy kolor z białymi pniami brzóz, rozważam Ivory halo.
Podobno szybko rośnie?
Jesteś zadowolona z tych dereni?
Jola pozdrawiam również!
Też zaglądam na forum i często nie mam weny do pisania. Latem jakoś mniej energii przez upały
Ta rabata przy podjeździe ma 3 miesiące od dnia wbicia łopaty w trawnik
Tak fajnie rośliny podgoniły. Chociaż niektóre pokażą pełna urodę za rok ,bo dzielone z moich sadzonek ,więc poszły w korzenie.
Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z tych zmian, dobór roślin idealny na patelnię
Już jest fajnie ,a za rok będzie buszzzz jak nic
Teraz roboty tyle co nic ,dwa razy wyrwałam siewki kwiatków takie co tu kiedyś rosły i tyle. Bo teraz podlewa się samo nie to co było z trawnikiem
Tak na żywo ten buk odstaje od tych dwóch. Z daleka to widać. Widać autentycznie , że nie rośnie. Liście w dotyku jakby robiły się suche. Nie wróżę mu przyszłości
Szczerze to on od początku był słabszy, chudszy. Dlatego posadziałam go pośrodku widać to wina sadzonki
Derenie urosły duże ok.1,6m na pewno.Miały dużo wilgoci w czerwcu i lipcu. Mam tutaj glinę i dają radę mimo konkurencji brzóz i żywopłotu.
Jestem bardzo z nich tutaj zadowolona
Zresztą mam je też w przedogródku i też super rosną a tam mają sucho. Bo nie podlewam a przy ścianie domu grzeje. W środku liście przyschły ,ale na zewnątrz tego nie widać
Tak szybko rosną jako to derenie białe. Ścinam je tylko w marcu i więcej nic nie robię. Raz tylko miały grzyba