Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:39, 22 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Piękną pracę wykonałaś Wiosenne sadzenie będzie już czystą przyjemnością

O tak,dzięki za pochwały
sarenka 22:46, 22 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Jeszcze cebule muszę posadzić i trawy powiązać

Powiem ci,że muszę zmierzyć ile m2 mają te rabaty,bo nie wiem...obornika miałam przyczepkę i trochę zostało...

My w bagażniku wieźliśmy i cała familia pojechaliśmy i chocczuc było to dzieci nic nie mówiły
Powiem tak, mało mam obornika na taką ilość, ale i tak się cieszę, że choć tyle
No właśnie żałuję, że tej trawy co mam nie związałam jak ciepło było i nie było tej wilgoci. Czy może nie przeszkadza obecna pogoda na wiązanie?
Będę zaglądać i czekać kiedy Ty zadzialasz.
Cebulę i u mnie czekają...
Wiolka5_7 08:15, 23 paź 2018

sarenka napisał(a)

My w bagażniku wieźliśmy i cała familia pojechaliśmy i chocczuc było to dzieci nic nie mówiły
Powiem tak, mało mam obornika na taką ilość, ale i tak się cieszę, że choć tyle
No właśnie żałuję, że tej trawy co mam nie związałam jak ciepło było i nie było tej wilgoci. Czy może nie przeszkadza obecna pogoda na wiązanie?
Będę zaglądać i czekać kiedy Ty zadzialasz.
Cebulę i u mnie czekają...

Wczoraj ja przekopywałam u siebie obornik koński i bardzo nie było czuć a sąsiad obok woził na pole bydlęcy i zdecydowanie śmierdział....więc cieszę się,że kupiliśmy koński,bo nie wiem czy bym zniosła ten zapach

Fajnie,że masz obornik ,każda ilość jest dobra

Ja liczę jeszcze na pogodę,bo w ziąb to nie mam ochoty nic robić,bo lubię ciepełko chyba lepiej by było,gdyby trawy byly suche...nie wiem,bo nie mam duzo traw...w zeszlym roku w listopadzie wiązałam...
eVka 20:00, 23 paź 2018

Tym razem mam bydlęcy i czuć mocno, zupełnie inny zapach, nieprzyjemny, niby zleżały ale i tak daje. Koński lepszy. Każda ilość obornika na wagę złota, super że zdobylaś.
Wiolka5_7 20:06, 23 paź 2018

effka napisał(a)
Tym razem mam bydlęcy i czuć mocno, zupełnie inny zapach, nieprzyjemny, niby zleżały ale i tak daje. Koński lepszy. Każda ilość obornika na wagę złota, super że zdobylaś.

Oj tak bydlęcy czuć bardzo...masz rację,w końcu to złoto ogrodnika
Jeszcze trochę zapakowałam w wory,to będę miała na później
eVka 21:49, 23 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Oj tak bydlęcy czuć bardzo...masz rację,w końcu to złoto ogrodnika
Jeszcze trochę zapakowałam w wory,to będę miała na później

Ja mam jeszcze 25 worków do przekopania w nowej cZęści warzywnika...nie wiem kto to zrobi.
Wiolka5_7 22:04, 23 paź 2018

effka napisał(a)

Ja mam jeszcze 25 worków do przekopania w nowej cZęści warzywnika...nie wiem kto to zrobi.

Oj nie zazdroszczę...bo mnie przekopywanie po raz 3 rabat wykończyło, ale ty to znasz , bo też się namęczyłaś z szykowaniem gleby...może ktoś ci pomoże ?
eVka 22:09, 23 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Oj nie zazdroszczę...bo mnie przekopywanie po raz 3 rabat wykończyło, ale ty to znasz , bo też się namęczyłaś z szykowaniem gleby...może ktoś ci pomoże ?

Tak, muszę mieć kogoś do pomocy mam takiego chłopaka w okolicy, który za niewielkie pieniądze pomaga w ogrodzie, chyba go wezmę.
Wiolka5_7 22:32, 23 paź 2018

effka napisał(a)

Tak, muszę mieć kogoś do pomocy mam takiego chłopaka w okolicy, który za niewielkie pieniądze pomaga w ogrodzie, chyba go wezmę.

Lodzia 06:32, 24 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Piękny widok. O te „kupki” mi chodzi. Zdecydowanie przyjemniejszy niż np. wystawa sklepowa ze szpilkami
Podglądam Twój ogród od wiosny i m.in. rządek s. jesiennej Ci ukradłam, a planuję jeszcze łan RB przy lizaku z sosny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies