Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:58, 18 lut 2018

Taką posadziłam końcem lipca 2016...w zeszłym roku zarosła ten kwadracik

Iwona100 14:57, 18 lut 2018

Cześć Wiola. Nowa porcja zdjęć. Super. Ławeczka świetna.Skąd się taką bierze? Czy przycinasz swoje berberysy /chyba Bagatelle/ ,żeby się zagęściły?
Wiolka5_7 18:17, 18 lut 2018

Iwona100 napisał(a)
Cześć Wiola. Nowa porcja zdjęć. Super. Ławeczka świetna.Skąd się taką bierze? Czy przycinasz swoje berberysy /chyba Bagatelle/ ,żeby się zagęściły?

Cześć!
Ławeczka to moja improwizacja leżały sobie na podwórku taki granitowe bloki i wpadłam na pomysł, zeby zrobic z nich ławeczkę berberysy przycinałam w zeszłym roku tylko w marcu, to są Atropurpurea nana
inka74 20:57, 18 lut 2018

Wiola -bardzo mi się podoba twój przedogródek po metamorfozie i wybrany kierunek nasadzeń. Idealnie pasuje do bryły budynku. Ja łuczki i faliste linie lubię ale tu proste linie i jednolite nasadzenia bardziej pasowały. Bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie placyk pod leżaki. Takie elementy tworzą klimat.
Wiolka5_7 21:02, 18 lut 2018

Dziękuję Iwonko za miłe słowa.... też sądzę ,że lepiej z prostymi liniami... mam taki plan na ten placyk,zobaczymy jak wyjdzie...leżaczki już są tylko kamień trzeba kupić itp. pozdrawiam
Dorota123 21:32, 18 lut 2018

Bardzo mi się spodobało połączenie bratków i stokrotek. Ładnie do siebie pasują, a jeżówki masz prześliczne, miałam taką przez dwa lata, ale już nie mam. Co roku kupuję, niestety moja piaszczysta ziemia im nie służy. W tym roku wysiałam kilka gatunków jeżówek z nasion, czekam co z tego wyniknie.
Wiolka5_7 21:44, 18 lut 2018

Dorota123 napisał(a)
Bardzo mi się spodobało połączenie bratków i stokrotek. Ładnie do siebie pasują, a jeżówki masz prześliczne, miałam taką przez dwa lata, ale już nie mam. Co roku kupuję, niestety moja piaszczysta ziemia im nie służy. W tym roku wysiałam kilka gatunków jeżówek z nasion, czekam co z tego wyniknie.

Też mi się podoba to połączenie wszystkie kwiatki dziękują u mojej mamy wysiały się te zwykłe i fajnie rosną na słabej ziemi...może te odmianowe potrzebują lepszej ziemi w dołek...i wtedy rosną bezproblemowo...po jednej zimie słabo mi odbiły Raspberry Truffle nie wiem czemu a reszta ok.
Kasia_CS 22:16, 18 lut 2018

No dobrze, całość nadrobiłam!

Świetną metamorfozę nam zaprezentowałaś Rośliny to rosną Ci jak na drożdżach! Zaznaczam do podglądania, bo bardzo mi się podoba co u siebie stworzyłaś, a będzie tego więcej, więc będę kibicować

Zazdroszczę Ci powierzchni do obsadzania za każdym razem jak piszesz, ze kawałek ma 300m2 bo u mnie całość ma tylko ok. 230
BKosimkArt 22:20, 18 lut 2018

Wiolu faktycznie malutkie były
Wiolka5_7 08:24, 19 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
No dobrze, całość nadrobiłam!

Świetną metamorfozę nam zaprezentowałaś Rośliny to rosną Ci jak na drożdżach! Zaznaczam do podglądania, bo bardzo mi się podoba co u siebie stworzyłaś, a będzie tego więcej, więc będę kibicować

Zazdroszczę Ci powierzchni do obsadzania za każdym razem jak piszesz, ze kawałek ma 300m2 bo u mnie całość ma tylko ok. 230

Witaj Kasiu!
Fajnie, że ci się podoba u mnie niby ta część wypoczynkowa ma ok 300m2 ale trzeba odjac od tego rabaty, które bede jeszcze poszerzac wiosną. ..kiedys jeszcze jest plan na zrobienie drzwi tarasowych z kuchni i taras...więc trawnika zostanie chusteczka i o to chodzi bo trawnik wymaga najwiecej pracy
Wpadaj do mnie kiedy chcesz, duzo zmian nie planuje ale cos tam sie bedzie dzialo w tym roku