Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 07:42, 09 kwi 2019

effka napisał(a)
O repandensy wsadzone. Bardzo ładnie wyglądają, ciekawa jestem ile im potrzeba czasu na stworzenie obwódki.
Ja dalej nie wiem co kupić...

No wsadzone,mam już z głowy...
Toszka pisała,że cis ze 2 lata się korzeni a potem szybko rosnie...ale mi się nie spieszy
Myśl myśl
Wiolka5_7 07:45, 09 kwi 2019

Milka napisał(a)

Ostro działasz, wyszło fajnie. ściana bluszczowa robi wrażenie. A konwalnik rzeczywiście ginie na rabatach

Jeszcze kupic 3 drzewa i kilka brakujących roslin i rabaty będą skończone...cieszę się

No ,cieszę się ,że posadziłam kilka lat temu ten bluszcz....teraz robi fajne tło,no i zasłania brzydkie
Czyli jednak dobrze,że zrezygnowałam z konwalnika
DorKa 08:02, 09 kwi 2019

Nie nadążam z Tobą Wiloa Dopiero co byłaś na zakupach, nie zdążyłam zobaczyć co kupiłaś a tu już wsadzone Ślicznie będzie z tymi obwódkami . Na jakiej wysokości planujesz je docelowo trzymać ?
sarenka 08:17, 09 kwi 2019

Wiola, tak czytam o Sesleri i nie wiem już bo różne info znalazłam... że jedna odmiana nie lubi słońca a inna tak...że sesleria heuflera nie lubi słońca ( a .i się podoba bo ma czarne, ciemne te źdźbła) a Ty jaka kupiłaś? W jakich odstępach sadzilas? Napiszesz mi po ile płaciłas?
sarenka 08:18, 09 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Jeszcze kupic 3 drzewa i kilka brakujących roslin i rabaty będą skończone...cieszę się

No ,cieszę się ,że posadziłam kilka lat temu ten bluszcz....teraz robi fajne tło,no i zasłania brzydkie

Jakie drzewka kupować będziesz?
08:21, 09 kwi 2019
Wiolka5_7 napisał(a)

Nie ma to jak skończony ogród
Brzozowadzie... 11:19, 09 kwi 2019

Cześć Torpedo, nadrobiłam Pięknie działasz, cisowa obwódka będzie świetna ale zachwyciłam się tą z żółto - zielonej trzmieliny, bardzo fajnie wygląda. Twoja magnolia śni mi się po nocach
Wiolka5_7 15:27, 09 kwi 2019

DorKa napisał(a)
Nie nadążam z Tobą Wiloa Dopiero co byłaś na zakupach, nie zdążyłam zobaczyć co kupiłaś a tu już wsadzone Ślicznie będzie z tymi obwódkami . Na jakiej wysokości planujesz je docelowo trzymać ?

Lubię szybkie akcje
Zobaczę jak się da,ale coś ok. 30-40 cm...
Wiolka5_7 15:31, 09 kwi 2019

sarenka napisał(a)
Wiola, tak czytam o Sesleri i nie wiem już bo różne info znalazłam... że jedna odmiana nie lubi słońca a inna tak...że sesleria heuflera nie lubi słońca ( a .i się podoba bo ma czarne, ciemne te źdźbła) a Ty jaka kupiłaś? W jakich odstępach sadzilas? Napiszesz mi po ile płaciłas?

Ja mam tylko 2 odmiany...jesienną i skalną i wiem,że obydwie nadają się na pełne słońce
Skalną sadziłam co 30 cm a jesienną co 50 cm.
Za skalną płaciłam 8 zł, bardzo ładne przekorzenione sadzonki
Wiolka5_7 15:32, 09 kwi 2019

sarenka napisał(a)

Jakie drzewka kupować będziesz?

3 buki Dawyck Purple ,moje ukochane drzewa