Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 22:10, 10 kwi 2019

daszum napisał(a)
Wiola, dawno nie byłam a tu takie zmiany Super.
Podziwiam Cię, że masz plan i potrafisz go realizować. A buki kiedy będą?

Fajnie,że wpadlas do mnie Danusiu
No trochę się zmienia u mnie powoli
Plan sobie wymysliłam i mam nadzieję,że wyjdzie ok
Za bukami będę jechac gdzies w maj - czerwiec...niechh najpierw buki puszczą liście a po drugie to muszę wiecej kasy przygotowac
Anitka 22:14, 10 kwi 2019

Potwierdzam mając ogród słowa nuda i bezrobocie nie istnieją. I o to właśnie chodzi.
Fajne zakupy. A porządeczek masz niewiarygodny na tych rabatach.
Nowa12 22:15, 10 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

O skalnej nie mam zdania,bo dopiero 2 dni temu posadziłam ,ale już mi się podoba
One roznią się wysokoscią,barwą i terminem kwitnienia...
Jesienną bardzo lubię
Wogóle seslerie są niewymagające...wystarczy je na przedwiosniu sciąć nisko a potem cały sezon nic się przy nich nie robi....nawet podlewac nie trzeba raczej,bo one mokro nie lubią....tyle co z nieba

Skalna niska,zielono-srebrna,kwitnie wiosną
Jesienna wyższa,limonkowa,kwitnie latem

Myślisz, że ta skalna mogłaby zastąpić kostrzewę siną? Nie widziałam jej nigdy na żywo. A do jakiej mniej więcej wysokości nie licząc kwiatów dorasta ci jesienna?
Rejzi 22:24, 10 kwi 2019

Oj pięknie się robi dzięki jeszcze raz za porady - miałaś rację- moje hakonki już startują, z lupą szukać trzeba było ale znalazłam
Za to twoje ida pełną parą, super
Wiolka5_7 08:03, 11 kwi 2019

Anitka napisał(a)
Potwierdzam mając ogród słowa nuda i bezrobocie nie istnieją. I o to właśnie chodzi.
Fajne zakupy. A porządeczek masz niewiarygodny na tych rabatach.

I to mi się podoba
Zakupy cieszą porządek u mnie może nie do końca , ale powoli ogarniam
Wiolka5_7 08:05, 11 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Myślisz, że ta skalna mogłaby zastąpić kostrzewę siną? Nie widziałam jej nigdy na żywo. A do jakiej mniej więcej wysokości nie licząc kwiatów dorasta ci jesienna?

Myślę,że tak ona ma dwukolorowoe źdźbła ,zielono-srebrne
Trudno mi powiedziec o jesiennej,bo nie mierzyłam...ale może coś ok. 30 cm
Wiolka5_7 08:08, 11 kwi 2019

Rejzi napisał(a)
Oj pięknie się robi dzięki jeszcze raz za porady - miałaś rację- moje hakonki już startują, z lupą szukać trzeba było ale znalazłam
Za to twoje ida pełną parą, super

Powoli już coś widać i coraz mniej roslin na liście zakupowej
Hakonki naprawdę idą jak burza,codzień coraz większe cieszę sie,że i Twoje ruszają
nicol21 08:15, 11 kwi 2019

Cisy swietne udało ci się dowrwać, a w tej cenie też bym brała, choć stop - nie mam gdzie ich sadzić. Fajne te nowe rabaty będą. Sporo jeszcze masz trawnika czemu nie więcej go uszczypnełaś?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 08:23, 11 kwi 2019

nicol21 napisał(a)
Cisy swietne udało ci się dowrwać, a w tej cenie też bym brała, choć stop - nie mam gdzie ich sadzić. Fajne te nowe rabaty będą. Sporo jeszcze masz trawnika czemu nie więcej go uszczypnełaś?!

No fajne ciski, tylko,że wzięłam prawie wszystkie ....a jeszcze będę potrzebowac na inne rabaty...ciekawe czy bedą mieli,ech ...

Trawnika jest sporo,ale i rabaty szerokie, więc narazie wystarczy tego uszczuplania...ale jesli będzie ciasno ,to na mam gdzie poszerzyc

Jak zrobimyy wjazd z kostki,to może posadzę coś jeszcze przy wjezdzie
I trawnika pozostanie chusteczka i o to chodzi
Renii 12:24, 11 kwi 2019

Wiola, ale pędzisz z wątkiem

Zakupy super, też masz sporo miejsca do obsadzania.
Dobrze zrobiłaś, że nie kupiłaś konwalnika-ja u siebie raczej go wymienię, bo słabo wygląda po zimie i tak jak piszecie jest niewidoczny na korze