Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 20:14, 02 mar 2020

jolanka napisał(a)
Ten kłosowiec naprawdę pięknie wygląda. Muszę się dokładniej przyjrzeć
Wiola, on lubi sucho czy mokro?

Koniecznie
Raczej sucho...gleba musi być przepuszczalna...tak piszą
AnnaCh 20:16, 02 mar 2020

Mam kłosowce od Kasi, Katki, bardzo fajne roślinki. Nawet jak zaniknie, to się rozsieje
Jeszcze w poprzednim temacie, mam dwa balkony, jeden 4 drugi 6 metrów. Ten większy z tyłu, nikt nigdy na nim nie był, oprócz pościeli ze dwa razy Zawadza tylko jakbym chciała zadaszenie tarasu zrobić.
Drugi z przodu, czasem na nim kwiatki stoją, lamkpi wiszą i flaga dwa razy w roku
Takie to użyteczne balkony Jak mogę coś podpowiedzieć, to najpierw połóż płytki na balkonach, dopiero potem tynk, mam zrobione odwrotnie z przodu i właśnie bardzo mi się leje po tym balkonie, czeka mnie i tak nowy tynk na tej ścianie, więc już postanowione, że nie mam serca walczyć z tym , uszczelniać, na nowo płytki kłaść, balkon idzie do kontenera na gruz
Trzymam kciuki za demolkę
Wiolka5_7 20:25, 02 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Mam kłosowce od Kasi, Katki, bardzo fajne roślinki. Nawet jak zaniknie, to się rozsieje
Jeszcze w poprzednim temacie, mam dwa balkony, jeden 4 drugi 6 metrów. Ten większy z tyłu, nikt nigdy na nim nie był, oprócz pościeli ze dwa razy Zawadza tylko jakbym chciała zadaszenie tarasu zrobić.
Drugi z przodu, czasem na nim kwiatki stoją, lamkpi wiszą i flaga dwa razy w roku
Takie to użyteczne balkony Jak mogę coś podpowiedzieć, to najpierw połóż płytki na balkonach, dopiero potem tynk, mam zrobione odwrotnie z przodu i właśnie bardzo mi się leje po tym balkonie, czeka mnie i tak nowy tynk na tej ścianie, więc już postanowione, że nie mam serca walczyć z tym , uszczelniać, na nowo płytki kłaść, balkon idzie do kontenera na gruz
Trzymam kciuki za demolkę

Fajnie ,że masz dobre zdanie o kłosowcach

Takie nam potrzebne te balkony,że nie wiem
Aniu plytkarza mamy ustalonego w niedługim czasie po tynku,właśnie po to żeby się nie lało po ścianie i jeden długi balkon dostanie rynnę...
Myślę,że będzie ok...

Dzięki za kciukasy
A ja trzymam za Twoją demolkę
jolanka 20:29, 02 mar 2020

Ja mam jednego kłosowca z serii Kudos, nie widzę jak na razie czy przeżył zimę. Miałam ochotę na Black Adder ale ten Twój tez jest fajny więc jeśli dostanę to tez wezmę.
AnnaCh 20:30, 02 mar 2020

Tylko, że u mnie woda wpada pod ten silikon pomiedzy tynkiem a płytkami i leci po ścianie, nie chodzi mi o to miejsce z rynną, tam mam obwódkę z blachy i jest ok. Nie wiem, mój majster powiedział, że to dlatego, że balkon był robiony po tynkach, że należało najpierw położyć płytki i dokładnie zatynkować każde łączenie.
Wiolka5_7 20:34, 02 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Tylko, że u mnie woda wpada pod ten silikon pomiedzy tynkiem a płytkami i leci po ścianie, nie chodzi mi o to miejsce z rynną, tam mam obwódkę z blachy i jest ok. Nie wiem, mój majster powiedział, że to dlatego, że balkon był robiony po tynkach, że należało najpierw położyć płytki i dokładnie zatynkować każde łączenie.

Aha w tym miejscu...u mnie balkony zadaszone,więc nie będzie z tym problemu...dzięki za info
Wiolka5_7 20:36, 02 mar 2020

jolanka napisał(a)
Ja mam jednego kłosowca z serii Kudos, nie widzę jak na razie czy przeżył zimę. Miałam ochotę na Black Adder ale ten Twój tez jest fajny więc jeśli dostanę to tez wezmę.

Moje to wypuściły listki w tą zimę- nie zimę i przy ziemi są zielone...
Ja mam tylko tą odmianę,ale te inne też fajne...
Ten mój to ma duże te kłosy...bierz bierz
Aggaa 21:52, 02 mar 2020

Fajnie, że ma takie duże kłosy, kłosowiec będzie, a jakże zwłaszcza, że chyba szybko rusza
Ania111 22:27, 02 mar 2020

Wiola ,
Twój wątek to petardy.

Ledwie czytam chce kupić A tu za chwilę kupiłam
I jeszcze za chwilę że już jadą hihihi

Wiola ,
pomysł z tą poczekalnia genialny
Mam nadzieję, że się nie ponieważ jak reaplikuje u siebie .

Jutro zacznę od Twojego wątku hihihi
Najwięcej czasu potrzebuje na niego hihihi

mirkaka 07:09, 03 mar 2020

Ja też nie nadążam