Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:19, 08 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetna jest ta kamienna ławeczka.

Na zdjęciu z bukiecikiem pięknie skomponowałaś tercet kolorystyczny: wazonik, poducha i zasłony.

Też ją Haniu bardzo lubię
Można przycupnąć i odpocząć , podziwiać przedogródek czy coś położyć zrobiona bez planu z takich nikomu niepotrzebnych bloków granitowych

Tercet kolorystyczny też mi się podoba taką wiosnę sobie wprowadzam do wnętrz co roku
Dzięki
Wiolka5_7 18:30, 09 mar 2020

Ostatni raz posadziłam tulipany
Dziś robiąc obchód patrzę c te tulipany takie zwiędłe...ja ciągnę za liście a te mi zostają w ręce
Myslałam,że się wściekne...wrrr !
Jakaś franca zrobiła sobie u mnie stołówkę...najpierw zeżarła jeżówki a teraz tulipany...

galgAsia 18:33, 09 mar 2020

Łoj, co za paskudy...! Też bym się wściekła A masz jakieś tunele czy cuś? bo rozumiem, że główny podejrzany to nornice albo karczowniki...
Wiolka5_7 18:39, 09 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Łoj, co za paskudy...! Też bym się wściekła A masz jakieś tunele czy cuś? bo rozumiem, że główny podejrzany to nornice albo karczowniki...

Jesienią jedną taką francę widziałam...wyglądała na mysz polną....to pewnie to to dziadostwo....wrrr....wokół w końcu pola....
wsypałam jej trutki w te dziurki po tulipanach niech się nażre !

Aggaa 19:01, 09 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Jesienią jedną taką francę widziałam...wyglądała na mysz polną....to pewnie to to dziadostwo....wrrr....wokół w końcu pola....
wsypałam jej trutki w te dziurki po tulipanach niech się nażre !

No masz! A to framuga jedna... cala zimę czekasz na tulipki a tu lipa. Szkoda miskow . U mnie tez dookoła pola i lasy, ale jeszcze nigdy nie zjadly mi cebul. Niektore dziewczyny cebulki sadzą w jakieś koszyczki.
Wiolka5_7 19:05, 09 mar 2020

Aggaa napisał(a)

No masz! A to framuga jedna... cala zimę czekasz na tulipki a tu lipa. Szkoda miskow . U mnie tez dookoła pola i lasy, ale jeszcze nigdy nie zjadly mi cebul. Niektore dziewczyny cebulki sadzą w jakieś koszyczki.

W zeszłym sezonie walczyłam z kretem a teraz ta małpa....normalnie ręce opadają
Czosnki sadziłam w doniczkach ,a tulipanów mi się nie uśmiecha....pierwszy raz u mnie taka sytuacja...
Gruszka_na_w... 19:12, 09 mar 2020

Może na Dzień Kobiet potrzebował?
Też bym miała nerwa, że taka bezczelnością się wykazał.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Aggaa 19:13, 09 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

W zeszłym sezonie walczyłam z kretem a teraz ta małpa....normalnie ręce opadają
Czosnki sadziłam w doniczkach ,a tulipanów mi się nie uśmiecha....pierwszy raz u mnie taka sytuacja...

Wiolu, a do jakich doniczek sadzisz czosnki? One mają dno? Czy jak? Czy dajesz dobra ziemię w doniczki?
mrokasia 19:17, 09 mar 2020

Współczuję szkodnika .
BKosimkArt 19:34, 09 mar 2020

O rety! Też bym się wściekła... współczuję...