Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

AgataM 11:09, 18 mar 2018

inka74 napisał(a)
mam ją, też z B. Jest śliczna. Ładnie się rozkrzewia i długo kwitnie. Bardzo ją lubię. Wg mnie jest ładniejsza od Minervy i w bardzo podobnym kolorze.

Iwonko dziękuje Ci bardzo za informację. W taki razie dokupię jej więcej bo mi się tez bardzo podoba
kamila66 11:20, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

Ta róża to Lili Wunder

Przyglądałam jej się wczoraj
Mam dwie the fairy i (bardzo) pomarańczową NN z biedronki, bardzo zdrowe róże.
Moje ciemierniki też mam z Biedronki
AgataM 11:29, 18 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Przyglądałam jej się wczoraj
Mam dwie the fairy i (bardzo) pomarańczową NN z biedronki, bardzo zdrowe róże.

Dziękuję Kamilko Nigdy róż ,ani innych krzewów nie kupowałam w markecie. Podchodziłam do nich z dużym dystansem, dlatego miałam obawy co do jakości tych towarów. Jeśli te co kupiłam sprawdzą się będę bardziej odważna w zakupach na przyszłość
AgataM 11:32, 18 mar 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
Wielkanoc idzie wielkimi krokami. Super dekoracje.

Cieszę się ze Ci się podobają Przez ten duży śnieg i mróz wcale nie czuję że święta już tuż tuż.....
Waclaw 11:41, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

Bardzo serdecznie dziękuję.

Napisz mi adres na priv. Gdzie mam wysłać?
AgataM 11:50, 18 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Napisz mi adres na priv. Gdzie mam wysłać?

Wysłałam.......
Donia72 12:26, 18 mar 2018

Moje róże z biedry coś słabo rosną. Kupiłam je w tamtym roku, dam im jeszcze czasChociaż i tak czeka je przeprowadzka w inne miejsca. Mam nadzieję, że dadzą sobie radę i się nie obrażą, że je przesadzam
AgataM 12:36, 18 mar 2018

Donia72 napisał(a)
Moje róże z biedry coś słabo rosną. Kupiłam je w tamtym roku, dam im jeszcze czasChociaż i tak czeka je przeprowadzka w inne miejsca. Mam nadzieję, że dadzą sobie radę i się nie obrażą, że je przesadzam

U mnie wszystkie róże w pierwszym roku słabo rosły. W tym roku zakupiłam obornik w granulacie i porządnie ich podsypię. Zastanawiam się czy do dołów podczas sadzenia róż sypnąć garść nawozu.
Donia72 12:43, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

U mnie wszystkie róże w pierwszym roku słabo rosły. W tym roku zakupiłam obornik w granulacie i porządnie ich podsypię. Zastanawiam się czy do dołów podczas sadzenia róż sypnąć garść nawozu.

Podobno w pierwszym roku jak sadzisz to nie trzeba nawozu sypać. Ja u siebie w tym roku ostro biorę się za róże...no, inne roślinki też i będę je nawozić systematycznie, a nie jak mi się przypomni(najczęściej o tym zapominam).
AgataM 13:00, 18 mar 2018

Donia72 napisał(a)

Podobno w pierwszym roku jak sadzisz to nie trzeba nawozu sypać. Ja u siebie w tym roku ostro biorę się za róże...no, inne roślinki też i będę je nawozić systematycznie, a nie jak mi się przypomni(najczęściej o tym zapominam).

Ja tez to słyszałam. Ale mam byle jaką ziemię, wiec parę ziarenek może nie zaszkodzi.
Co do nawożenia, podobnie jak Ty pierwszy nawóz był i długo, długo nic. Dlatego zdecydowałam się na obornik. Ma długie działanie i zmienia strukturę gleby