Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

Anitka 13:28, 18 mar 2018

Agatko przejrzałam cały twój "ekspresowy wątek". Bardzo mi się podoba ta kaskada. Marzenie. Murki też uwielbiam. Fajnie masz wkomponowane dzieła syna. I te te kolory. Cudnie
Dekoracje pomimo, że "archiwalne" piękne tworzysz. Będę czekać na nowe.
Anitka 13:34, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

Ja tez to słyszałam. Ale mam byle jaką ziemię, wiec parę ziarenek może nie zaszkodzi.
Co do nawożenia, podobnie jak Ty pierwszy nawóz był i długo, długo nic. Dlatego zdecydowałam się na obornik. Ma długie działanie i zmienia strukturę gleby

Ja nie nawożę za początku przez pierwszy sezon. Roślinka musi zająć się rozbudową systemu korzeniowego i zakorzeniać, a nie iść w "zielone". Ale obornik dosypuję obowiązkowo prawie pod wszystkie roślinki na dno dołka przy wsadzaniu. Przysypuje tylko warstwą ziemi. U mnie na stanie jest obowiązkowy. A róże ponoć to uwielbiają bardzo.
danuta_szwajcer 14:02, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)
Chciałam Wam pokazać dekorację świąteczną, ale otwiera mi się jedna fotka. Pozostałe pokażę jutro jak rozszyfruję ten problem Zrobiłam to w 2016r.

Ale świątecznie u CiebieOptymistycznie Co do róż to ja zawsze do dołka daję obornik granulowany, przysypuje ziemią i potem sadze róże tak kiedyś podpatrzyłam jak to anglicy robią.

anulajda 14:11, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

No to dałaś mi zagwostkę.....A tak się bardzo cieszyłam... Pomylili gatunki róż czy kolory...?

Nie smuć się, to było u mnie pare lat temu.Róże miały być wszystkie różowe.

Ja do każdej róży zwłaszcza z nagim korzeniem do zadzenia w dołek daję obornik, one go uwielbiają
inka74 15:01, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)

Iwonko dziękuje Ci bardzo za informację. W taki razie dokupię jej więcej bo mi się tez bardzo podoba
mam ją od ubiegłego roku i na razie widać, że przeżyła. Rosła mi na razie bardziej w górę i niezbyt wysoko tak z 70-80 cm. Zobaczymy co teraz pokaże. Mogę zdjęcia poszukać.

Edit - wrzuciłam
gosika67 15:30, 18 mar 2018

Zdolnaś bestia, to chyba rodzinne? pozdrawiam.
AgataM 19:55, 18 mar 2018

Anitka napisał(a)
Agatko przejrzałam cały twój "ekspresowy wątek". Bardzo mi się podoba ta kaskada. Marzenie. Murki też uwielbiam. Fajnie masz wkomponowane dzieła syna. I te te kolory. Cudnie
Dekoracje pomimo, że "archiwalne" piękne tworzysz. Będę czekać na nowe.

Anitko, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów. Zawsze marzyłam o wodzie w ogrodzie. Gdy woda w oczku nagrzała się, mieliśmy cudowna kąpiel Kaskada daje wyciszenie i spokój Murki spowodowały,że coś się dzieje w ogrodzie Metalowe ozdoby dodają smaczku

Dekoracje będę pokazywać na bieżąco
AgataM 20:06, 18 mar 2018

Anitka napisał(a)

Ja nie nawożę za początku przez pierwszy sezon. Roślinka musi zająć się rozbudową systemu korzeniowego i zakorzeniać, a nie iść w "zielone". Ale obornik dosypuję obowiązkowo prawie pod wszystkie roślinki na dno dołka przy wsadzaniu. Przysypuje tylko warstwą ziemi. U mnie na stanie jest obowiązkowy. A róże ponoć to uwielbiają bardzo.

Tak zrobię....Dziękuję Ci bardzo Anitko
AgataM 20:08, 18 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

To rozwiałaś moje wątpliwości.... Dziękuję
Te dekoracje były upominkami.. w ilości 8 sztuk
AgataM 20:16, 18 mar 2018

anulajda napisał(a)

Nie smuć się, to było u mnie pare lat temu.Róże miały być wszystkie różowe.

Ja do każdej róży zwłaszcza z nagim korzeniem do zadzenia w dołek daję obornik, one go uwielbiają

Aniu, dziękuję bardzo tak ważne informacje. Przy każdym zakupie jest mały dreszczyk niepewności. Mam nadzieję, ze uda mi się kupić właściwe....

A z obornikiem dostosuję się również do Twoich porad Dziękuję Ci bardzo