Tak, kolekcja traw mi się rozrasta, choć same trawy w niebyt szybkim tempie. Chyba wiedzą, że u mnie z miejscem cienko Ale te pierwsze już fajne kępy tworzą
Rozplenice akurat ładnie przyrastają
Kłoski tej samej ( chyba Litle) różnie wyglądają, zależy w jakim świetle się je fotografuje
Niektóre z giełdy ( na lotnisku) w Zamościu, niektóre z komisu, składu złomu lub od kogoś (znajomi wiedzą, że niektóre graty chronię przed wyrzuceniem) Sporo rzeczy mam od teściowej ze strychu, piwnicy, czy stodoły
A niektóre zakupione przeze mnie nowe rzeczy zdążyły już zestarzeć się ze mną ( np. te kule, dzbanek, czy metalowa klateczka. Kwietnik też nowy dostałam, ale kilka sezonów na dworze zrobiły swoje i rdzewiaczki gotowe)
Jesień a właściwie wrzesień bardzo cudny
A twój ogród wciąż pięknie się prezentuje.
Jeszcze tyle kolorów, jeszcze tyle roślin wcale nie jesiennych, jeszcze tyle ciepła.
Fajnie. Oby jeszcze piękna i ciepła jesień długo nam sprzyjała
Śliczne róże
Wrzesień był cieplutki, słoneczny jak nigdy! Niestety październik przypomniał nam o tym, że mamy już jesień Dziś nocą był nawet pierwszy przymrozek ! Na szczęście większość papryk zdążyłam zebrać, ściąć na wszelki wypadek trochę dalii( pewnie już ostatnie z nich bukiety) Ciekawe, czy koperek przetrwa, bo miałam jeszcze naskubać do mrożenia a oszronił się sam W ogrodzie kwiatowym chyba tak przymrozek nie poszalał, bo osłonięty drzewami i krzewami a ogród warzywny o ósmej rano jeszcze wyglądał tak: