anpi
19:52, 29 paź 2023
Mam właśnie nadzieję, że ta przesłona u mnie stworzy trochę cienia i powstrzyma trochę zapędy pędów w stronę światła

Tak, jesień przepiękna, ciepła i kolorowa

Dosadziłam też rządek nowych truskawek. Utworzyłam tak jak już pisałam dwie nowe rabaty z trawami. W jednej z warzywnych kwaterek miałam przechowalnik roślin, miałam też całą masę roślin w doniczkach ustawionych podwójnie wzdłuż 4-o metrowego tunelu( kupionych, dostanych, bądź z podziału, czy ukorzenionych z patyczków i siewek z ogrodu) W końcu powędrowało to wszystko w jedno miejsce-znów powstała rabata mix

Część z tych roślin jak podrośnie może przyda się do ogrodu córki.
Natomiast do wolnej kwaterki po przechowalniku roślin posadziłam w większości rośliny o srebrnych listkach i tych które kwitną na niebiesko to będzie rabata testująca moje pomysły na zestawienia roślin

Po tych wszystkich przeróbkach miałam się zająć przygotowaniem warzywnych rabat do zimy, przekopać poplon, nawieźć podłożem popieczarkowym, posypać dolomitem , potem zająć się tunelem w którego ciagle jeszcze jemy pomidory i paprykę , wykopać karpy dalii i co ... i zamiast tego narobiłam sobie( i emowi) nowej nie planowanej roboty... Ale o tym później...