Aniu, masz cudowny jesienny ogród. Urocze inspiracje, musiałabym cytować wszystkie fotki. Przebarwienia host są mega o tej porze, warto każdą chwilę uchwycić. Trawy, a zwłaszcza molinie pięknie się prezentuja dębolistna ciekawa w tej ciemnej zieleni. Każdy kącik zadbany chciałoby się przyjechać
Ale taka obwódka z hakonek by się u mnie przydała
Aga, te czerwone sumaki najpiękniejsze,ale to zależy od miejscówki, te u nas za płotem, tak nie czerwienieją.
Dyńki już kolejne zrobiłam, szybko się robi, tylko trzeba się właśnie zmobilizować.
Piękny kolorowy zawrót głowy...jesień ma co robić, by przemalować ogród na wielką fetę...Cała masa przeróżnych faktur przeplata się z barwnymi elementami roślinnymi. Miniaturowy placyk też zwrócił moją uwagę...cudniasty.P)
W tym roku faktycznie cienista ciekawie się przebarwiła Z trawiastej bardzo się cieszę. Choć jeszcze będę ja dopracowywać w nasadzeniach. W części warzywnej utworzyłam jeszcze dwie, a właściwie trzy) rabaty z trawami. W większości z podziałów, czy przesadzeń z miejsc w których nie dawały rady, albo nie miały szans na wzrost. Są też tam zachcianki, których już nie mam gdzie wcisnąć na rabatach ogrodu ozdobnego.
W części warzywnej króluje złota jesień, a w o ozdobnej cała masa kolorów
Zadziwia mnie tej jesieni kolor derenia, takiego różu nie pamiętam